DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Sauber komoly kihívó lehet a középmezőnyben

Ericsson szerint a Ferrari 2018-as motorja megadhatja csapatának a kellő lendületet a jó eredményekhez, amikkel tavaly adósak maradtak. Egy-egy jó futamon pedig akár a Renault-kat is elkaphatják.

Leclerc  dicsérő szavai után kollégája is méltatta az új Ferrari-erőforrást, ami 2018-as versenygépüket hajtja majd. Sőt, a svéd pilóta már látott tervezeteket a Sauber új C37-eséről, és mindez izgalommal töltötte el az új szezont illetően. A versenyzőt leginkább a Ferrari által biztosított motor nyűgözte le, aminek köszönhetőem szorosabbra fűzhetik a köteléket a maranellóiakkal: „Nagy lépés ez számunkra, hogy olyan motorral rendelkezünk, mint a lovasok” – jegyezte meg Ericsson a Motorsport.comnak, utalva a Ferrarira.

00117019_078



„A csapat nagyon bizakodik, és törekszik arra, hogy helyesen cselekedjen. Már láttam az autót számítógépes grafikákon, és igen szépnek tűnik, ez fontos előrelépést jelenthet. Az Alfa Romeo partnersége azt jelenti, hogy egy nagy múlttal rendelkező márka tér vissza az F1-be. Ez még egy ok arra, hogy higgyük, a Ferrari maximális támogatást fog nekünk nyújtani a fejlődéshez. Ebben biztos vagyok.”

Mint ismert a Sauber tavaly a konstruktőri tabella utolsó helyén végzett, amin nem segített az sem, hogy a Ferrari egy évvel korábbi specifikációját használták. Az előttünk álló szezonban azonban Ericsson hiszi, hogy a legfőb ellenfelük a Haas és a Toro Rosso lehet, de egy-két pozitív meglepetés sem kizárt véleménye szerint. „Nagyon jól is alakulhat, ami azt jelenti, hogy néhányszor akár a Renault-val és a Force Indiával is csatába szállhatunk. De lesznek olyan futamok is, ahol majd gondjaink lesznek és a mezőny végén leszünk.” 

„A cél egyértelműen a középmezőny, de számítunk arra, hogy versenyről versenyre nyíltsisakos küzdelmek lesznek. A lehető legjobb formában akarok lenni azért, hogy elégedett legyek, ez pedig hiányzott 2017-ben” – zárta a szavait a svéd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: