DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A McLaren nagy sikersorozatra tör

Egészen hosszú távon gondolkodik a wokingi istálló, hogy a Renault-val karöltve hasonlóan nagy sikereket érjen el, mint az évtized elején a Red Bull. Nem is sajnálják erre az időt.

A McLaren nem éppen az utánzásról híres, most azonban nagyon szeretné lemásolni a Red Bull-Renault óriási sikereit, amit 2009 és 2013 között, elsősorban Sebastian Vettel vezetésével elért és összesen négy világbajnoki címet eredményezett zsinórban. Ugyanakkor érzik, ez nem jön egyik pillanatról a másikra, a szezon előtti teszteket megelőzően nem nyugodtak.

A McLaren aerodinamikai fejlesztéseinek feje, Peter Prodromou egészen hosszú együttműködést tervez a francia gyártóval. Meggyőződése, hogy a bikákhoz hasonló sikersorozat elérhető számukra is. A korábban a Red Bullnál is megfordult szakember a Milton Keynes-i gárda dominanciájához hasonlót szeretne elérni a patinás istállónál is.

A McLarennek javítania kell az előző évekhez képest


„Az évnek ez az időszaka mindig idegtépő, mivel csak sejtéseink vannak arról, mennyire lesz versenyképes a versenyautónk, ilyenkor minden bizonytalan. Nem tudhatjuk, hol állunk a rangsorban, de mindenki a legjobbját adta. A Renault-ra való váltás viszont nem hozott semmilyen plusz idegeskedést” – nyilatkzota Peter Prodromou.

„Amikor a Red Bull-nál voltam, akkor a híresztelésekkel ellentétben a Red Bull kapcsolata a francia gyártóval pozitív és gyümölcsöző volt. A nagy sikerek nem kizárólag Milton Keynesnek voltak köszönhetők, Viryben is komoly munka folyt. Például a befújt diffúzort Viryvel szoros együttműködésben fejlesztettük ki, nélkülük nem is sikerülhetett volna” – tette hozzá a szakember.

„Ugyanilyen szoros együttműködést szeretnék elérni a Renault és a McLaren között is. Annyiból másabb a helyzet, hogy új partnerek vagyunk számukra, ráadásul „csak” motorszállítóként és nem gyári csapatként. De idővel, úgy vélem még szorosabb lesz a szövetségünk, amikor bizonyos részekre befolyásunk is lesz majd, aminek extra előnyei lesznek később” – zárta gondolatait Prodromou.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: