DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Webber: Csak ne zavarja meg Alonsót a WEC

A spanyol F1-es pilóta jó barátja aggódik amiatt, hogy Alonso esetleg nem tud majd olyan jól teljesíteni a McLarennél a Toyota WEC-programja és a sűrű versenynaptár miatt.

Arról már mi is beszámoltunk, hogy Fernando Alonsónak rendkívül zsúfolt versenynaptára lesz, miután bejelentette, hogy a Toyota WEC-pilótája lesz a soron következő szezonban - ez akkora plusz terhet jelent neki a McLarennel teljesítendő F1-es idény mellett, hogy félő, a teljesítménye rovására fog menni. Ezen aggódik barátja, a korábban az F1-ben és a WEC-ben is sikeres pilóta, Mark Webber is.

webber-alonso



"Szerintem az Indy csodálatos ötlet volt, a McLaren elég kínosan szerepelt tavaly, remélhetőleg egy kicsit jobb lesz majd idén. Én csak azt remélem, hogy az abból fakadó zavarodottság, hogy egyik kategóriából a másikba kell ugrálni, nem fogják azt eredményezni, hogy ha egy kiugró eredményre van esély az F1-ben, akkor elszalasztja, mert túl sok végén égeti a gyertyát" - nyilatkozta Webber az Autosportnak.

"Ő egyértelműen egy versenyző, aki minden lehetséges alkalommal versenyezni akar. Ez három-négy éve nem volt lehetséges, most viszont kevesebbet lehet tesztelni az F1-ben, ráadásul nem is versenyképesek. Ha a világbajnoki címért harcolt volna, sosem csinált volna ilyeneket" - magyarázta tovább az ausztrál.

"Nem tölt túl sok időt a McLaren szimulátorában, ha egyáltalán ott van. Régi vágású pilóta és ez az, amit mindannyian csodálunk benne."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: