DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egymást motiválják a Renault pilótái

A 2017-es szezon második felétől kezdve dolgozhatott egymással Nico Hülkenberg és Carlos Sainz a francia istállónál. A versenyzők elmondása szerint nagyon jó hatással vannak egymásra.

Jolyon Palmer szolgálatára az utolsó négy futamon már nem volt kíváncsi a Renault. A brit versenyzőnek kiadták az útját a franciák, és helyére Carlos Sainz-ot igazolták le a Toro Rossótól. 

Nico Hülkenbergtől azt kérdezték, teljes erőbedobással teljesítette-e a 2017-es szezonban azt az időszakot, amikor még Palmer volt a csapattársa. A német a következő választ adta: „Nem lenne profi a hozzáállásom, ha lazára vettem volna a szezonkezdetet csak azért, mert biztonságban érezhettem magam. Nem hiszem, hogy másképp csináltam volna a szezon első felét, vagy bármelyik időmérős körömet, ha egy másik csapattárs lett volna mellettem.”

„Ő is mindent beletesz, ahogy én is, és így egymást is motiváljuk, amiből profitálhat a csapatunk. Nagy előny még vele kapcsolatban, hogy remek visszajelzéseket ad a csapat felé. Ha mindkét srác odateszi magát, az rendkívül fontos” – folytatta Hülkenberg azzal, miért érzi fontosnak, hogy a spanyol pilóta a csapattársa.

 renault-pilotai-egymasrol-2018



Carlos Sainz is örül, hogy a némettel együtt dolgozhat 2018-ban is: „Biztos vagyok benne, hogy segíteni fog nekem. Jó, ha egy olyan srác ellen kell bizonyítani, aki már 7 vagy 8 éve az F1 tagja. Mindig van mit tanulni, és úgy néz ki, egy remek hangulatú csapatba csöppentem.”

„Keményen toljuk majd előre egymást, mert Nico is szereti a kihívásokat, és neki is jó, ha mellette lehetek, mert ez az egész istállót előrébb viheti. Már a szimuláció alatt is nagyon sok hasonlóság volt közöttünk” – nyilatkozta a spanyol az újabb előnyökkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: