DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: A teszt ad választ mindenre

A Red Bull holland pilótája is meglátogatta az istálló Milton Keynes-i központját, hogy értesüljön idei versenygépe legfrissebb fejlesztéseiről. Az igazság pillanata azonban Barcelonában jön el.

A bikák komoly reményeket fűznek 2018-as versenyautójukhoz, különösen a tavalyi év végén látott teljesítményük alapján. A tervek szerint a Renault egy jóval erősebb motorral áll elő az idei évben, ami megbízhatóbb is lesz a tavalyi modellnél. A hagyományosan erős Red Bull-karosszériával nyerő párost alkothat.

De mennyire lesz jó a pályán az idei rakéta? „A tesztelés első napja mutatja meg majd igazán, hogyan állunk a riválisokhoz képest. A barcelonai első nap után sokkal okosabbak leszünk, mennyire is vagyunk erősek” – nyilatkozta Max Verstappen, akit az idei év egyik esélyesének tartanak.

„Ezek után általában már vannak elképzeléseink arról, hol leszünk a szezon elején. De a legfontosabb a megbízhatóság tesztelése lesz és hogy láthassuk, hogyan viselkedik az autó a teszt során”.

Max Verstappen szerint csak a tesztek adnak bizonyságot a csapat erejéről


„Hogy milyen érzés pályafutásom negyedik szezonját kezdeni? Sokkal nyugodtabb vagyok, tudom, mire számítsak. Fizikálisan erősebbnek érzem magam, keményebben is dolgozom. Általánosságban viszont azt mondhatom, hogy a felkészülésem nagymértékben nem változott az elmúlt években” – tette hozzá a fiatal holland.

Mivel töltötte a téli szünetet a húsz éves pilóta? „Otthon voltam, játszottam a barátaimmal, néha eljártunk velük, időnként nagyokat ettünk. És persze aludtam… nagyon sokat aludtam! Sűrűn meglátogattam a gyárunkat is, nagyszerű napokat töltöttem ott. Decemberben és januárban kimerült voltam, de gyorsan feltöltődik az ember” – fogalmazott Verstappen.

„Természetesen most várnunk kell még, hogy lássuk, mennyire vagyunk versenyképesek az új autóval és az új erőforrással. De pilótaként mindig hinnünk kell magunkban” – zárta gondolatait a holland pilóta, aki a szakemberek szerint a bajnokság egyik esélyese lehet idén.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: