DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ramirez: Felvillanyozza a McLarent a Renault

A wokingi alakulat 2018-tól már nem a Honda erőforrásait fogja használni, hanem a francia gyártóért. Jo Ramirez szerint ez a tény rendkívül pozitív hatással van az egész McLarenre.

A wokingi alakulatnál nemrég arról beszéltek, miért volt nehéz együtt dolgozni a Hondával, és ezután felüdülés lesz a munka a franciákkal. Aggodalommal töltheti el azonban a McLarent a Renault ügyvezető-igazgatójának nyilatkozata, miszerint a wokingiak még jó ideig nem tudnak beleszólni az erőforrás fejlesztésébe, és az sem volt előnyös, hogy túl későn hozták meg a végső döntést a váltásról.

A fentiek azonban úgy tűnik nem zavarják a csapatot, sőt hatalmas optimizmus uralkodik náluk, amit Jo Ramirez is észrevett: „Sokkal boldogabbnak tűnnek. Nagyon jól együtt tudnak dolgozni a Renault mérnökeivel, mert az európaiak nyitottabbak az átlagosnál. Látszik, hogy élvezik a helyzetet, és mindent beleadnak, mert tudják, hogy a munka gyümölcse meg fogja hozni a kívánt eredményeket.”

 mclaren-felvillanyozza-a-renault-ot-2018



A McLaren korábbi pilótája és koordinátora szerint a wokingiak is képesek olyan teljesítményre, mint amit a Red Bull nyújtott az utóbbi években: „Ők már elértek pár dobogót és győzelmet ezzel a motorral, így nekik is ugyanezt kell tenniük, mert ha úgy lesz, ahogy Renault és a Prost mondja, a motor ott fog tartani, ahol tavalyi Mercedesé.”

„Ugyanakkor az is lehet, hogy egy hihetetlen motorral állnak elő, míg a Mercedes szenvedni fog. Nem tudom, hogy így lesz-e, de mindig van remény” - folytatta Ramirez, aki semmit sem zárna ki 2018-al kapcsolatban.

A mexikói veterán szerint nem egyedi Alonso esete, akinek több helyen is meg kell állnia a helyét az idei szezonban: „Brown segít neki, mert Fernando most erre vágyik. A múltban láttunk néhány F1-es versenyzőt, aki minden hétvégén versenyzett más kategóriában, és véleményem szerint, minél többet tölt az ember el egy versenyautóban, annál jobb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: