DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Mercedes már a következő Hamiltont keresi

Hiába tudhat köreiben több tehetséges fiatalt is a Mercedes, a csapat semmit sem bízik a véletlenre: egészen a gokartos szintekhez visszatérve kutatják a következő generáció F1-es sztárját.

Lewis Hamilton teljes eddigi Formula-1-es karrierjét végigkísérte a Mercedes: a brit 2007-ben az akkor még Mercedes-motort használó McLarennél debütált, majd tőlük elszerződve 2013-tól a német márka gyári istállójánál folytatta karrierjét. Idén tizenkettedik szezonját kezdi a királykategóriában, és négy világbajnoki címmel a zsebében a legnagyobb rekordok megdöntésén kívül nem sok cél maradt számára a sportágban. Tisztában van ezzel a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff is, aki egy interjú során elárulta, a lehető legkisebb kategóriákat figyelve keresik a négyszeres világbajnok utódját. 

 hamilton_vb_win

Wolff szerint a britnek még évei vannak az F1-ben


„Nyitva tartjuk a szemünket, hogy öt-hét év múlva, mikor Lewis távozik a Formula-1-ből, már ismerjük a következő Hamiltont. Nagyon nyitottak vagyunk az egész folyamatra, még gokartosok között is keresgélünk” – idézte Wolff szavait a crash.net. 

Bár a Mercedes Esteban Ocont, Pascal Wehrleint és George Russelt is junior pilótájának tudhatja, de a következő generáció sosem érkezhet elég korán – immár egy 12 éves srác is a köreikbe tartozik. „Egy alig 12 éves olasz gokartos fiút kezdtünk támogatni, és nagyon élvezzük a dolgot. Számunkra a tehetségek felkutatása a cél, teljesen mindegy, hol tartanak éppen” – árulta el.

Hamilton mercedeses elköteleződése az idei év végén lejár, ám csapatfőnöke szerint új szerződése a napokban ölthet formát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: