DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Webber: Ricciardo Verstappennel törődjön, ne a szerződésével

A Red Bull korábbi F1-es pilótája szerint honfitársa arra koncentráljon, hogy legyőzze a csapaton belül Max Verstappent - a szezon első felében nem járhat más az eszében.

Az idei Formula-1-es szezon egyik, sok beszédtémát szolgáltató sztorija lehet Daniel Ricciardo szerződése, amely azóta van terítéken, hogy Max Verstappen hosszabb távra is aláírt a Red Bullhoz - az ausztrál kontraktusa lejár az idény végén és egyelőre nem tudni, hogy mit akar ő, vagy hogy pontosan mit akar a csapat. Pontosabban azt többször is elmondta, hogy vb-esélyes autóban szeretne ülni és ha ez nem a Red Bull lesz, akkor válthat - hogy ez mennyire reális forgatókönyv, az egyelőre kérdéses.

"Szerintem a legjobb, amit tehet, az az, hogy legyőzi Maxot. Ezt ő is tudja és a legjobbját fogja nyújtani, hogy meg tudja tenni. Mindent belead öt-hat hónapig, aztán megnézi a lehetőségeit" - mondta Ricciardóról honfitársa, a korábbi Red Bull-pilóta, Mark Webber. 

ricciardo1_1



És hogy mik lehetnek ezek a lehetőségek? A Ferrari Sebastian Vettellel aligha reális opció, az egyetlen megoldás a Red Bullon kívül csak a Mercedes lehet, ahol Valtteri Bottas hajt ismét szerződésért. "Szerintem a Mercedes sem fogja siettetni a döntést, figyelni fogják Valtteri Bottas teljesítményét valószínűleg Kanadáig. Mindkettejük szerződése lejár, Daniel értékes pilóta, elképzelhető egy váltás" - beszélt erről Webber.

"De ha legyőzi Maxot és a Red Bull szárnyal, akkor miért menne el? Összességében Danielt szerintem különösebben nem érdekli, hogy milyen színű az autója, csak nyerni akar, ami nagyon nehéz, de abszolút képes rá. Ehhez olyan helyzetbe kell kerülnie, hogy lehetősége legyen rá" - fűzte tovább mondandóját az ausztrál.

"A Red Bull azt fogja támogatni, aki vezeti a világbajnokságot. Ha ez Daniel, akkor még mindig jó helyzetban van ott, mert ő is a Red Bull terméke. nem hiszem, hogy Helmut csalódott lenne, ha Daniel nyerné a bajnokságot, bár Maxot is szereti. Mindketten a kedvencei."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: