DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Szirotkin: Fizetős pilóta lennék? Bizonyítsák be!

A Williams fiatal orosz pilótája kikéri magának, miszerint ő egyszerű, fizetős versenyző lenne csapatánál. A kritikák nagy része lepattan róla, de nem fogadja el, hogy csak a pénz miatt választották.

December óta rendre visszatérő témává vált a Formula-1 világában a versenyfutás a Williams-Mercedes második pilótaüléséért. Bár sokáig Robert Kubica tűnt befutónak, egyszer csak feltűnt a színen Szergej Szirotkin, a hírek szerint hatalmas szponzori pénzzel a hóna alatt.

Onnantól a szakemberek biztosra vették, hogy csak a fiatal orosz lehet a befutó, és ez végül januárban hivatalossá is vált. Több különböző forrás is húszmillió fontos támogatói csomagról számolt be, amihez így hozzájut a grove-i istálló. Maga az SMP Bank azonban igyekezett cáfolni ezeket a híreket, miszerint ők nem segítették pénzzel Szirotkin bejutását.

Az SMP és Szirotkin neve jóval korábban összefonódott már


Zavarja-e a pilótát, hogy beskatulyázták? „Nem reagálok arra, amikor fizetős versenyzőnek neveznek. Az emberek állandóan írnak dolgokat, de érdekelne, honnan szerzik ezeket az információkat. Ha tudnak valamit és ezt tényekkel is alá tudják támasztani, akkor kérem, tegyék meg!” – vágott vissza Szirotkin az orosz Sport FM rádió adásában.

Természetesen megkerülhetetlen volt a kérdés, mit szól a huszonkét éves, újonc versenyző a rajtrácslányok betiltásához. „Amikor a rajtrácson már az autóban ülünk, nem igazán gondolunk a lányokra. Ha nem hallottam volna ennek hírét, talán észre sem vettem volna a változást. Megértem a döntés támogatóit és ellenzőit is, de nekünk ehhez profi szemlélettel kell hozzáállnunk, mivel a pilótákat ez semmilyen módon nem befolyásolja” – ismertette véleményét Szergej Szirotkin.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: