DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso újra a dobogón pezsgőzne

A spanyolok kétszeres világbajnokának az utóbbi években nem volt alkalma pódiumon ünnepelni. A McLaren motorváltásával újra felcsillant a remény Fernando Alonso jó szereplésére.

A McLaren pilótájának 2014-ben volt szerencséje dobogóra állni a Magyar Nagydíjon, futamgyőzelmet pedig még korábban, utoljára 2013-ban a hazai futamán tudott elérni. A wokingi alakulat teljesítményére a Honda rossz szereplése is rányomja a bélyegét, így a Renault-ra váltás Alonso számára egy új reménysugár lehet az idei esztendőben. 

A spanyolok kétszeres bajnoka óvatos a jövő évi jóslatokkal kapcsolatosan: „Mindig nehéz megjósolni az eredményeket. Ez a Formula-1, ez nem a matematika, amit rutinnal megmond az ember. Bármi megtörténhet, még a bajnokok, a Mercedes sem lehet benne teljesen biztos, hogy ők lesznek a leggyorsabbak 2018-ban.”

 alonso-dobogon-pezsgozne



Alonsót és a McLarent az energiaitalos alakulat jó teljesítménye töltheti el pozitív érzésekkel az idei évet illetően: „Mégis optimisták vagyunk, mert tudjuk, mit csinált a Red Bull a Renault erőforrásával: talán nem ők a leggyorsabbak az időmérőn, de elég gyorsak tudnak lenni a versenyeken. Néhányszor a dobogón végeztek, nyertek két vagy három versenyt, és ezekkel az eredményekkel mi is elégedettek lennénk. Ha harcban leszünk, a pezsgőt is ismét megízlelhetjük.”

„Az utóbbi három évben szinte minden megváltozott a csapaton belül. Mindenkinek voltak kemény pillanatai, tanultunk néhány nehéz esetből, és volt néhány fájdalmas kiállásunk is. A csapat most már készen áll arra, hogy jobb teljesítményt nyújtson” – folytatta a McLaren pilótája azzal, hogy a wokingiak még az eredménytelenség ellenére is nagyon sokat dolgoztak a Hondával való együttműködés alatt.

Alonsót lenyűgözte a McLaren mentalitása: „A legnagyobb dolog, amit megtanultam az elmúlt három évben az a csapat elképesztő tempója. Sosem adják fel, mindig egységes az istálló és így tovább is tud építkezni. Folyamatosan azon dolgoztunk, hogy minden egyes versenyen újabb tizedet nyerjünk, még ha a 16. helyen is küzdöttünk. Leírhatatlan a csapat szelleme, amit sosem fogok elfelejteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: