DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Toro Rosso megbízható Hondát remél

2017-ben a McLaren szakított a Hondával. A japán gyártó idéntől a Toro Rossóval próbál szerencsét, de az olaszok szerint már változott a helyzet a Honda háza táján az utóbbi évek szenvedései után.

A wokingiak és a Honda együttműködése csúfos véget ért 2017-ben. Győzelem, sőt dobogó közelében sem volt a McLaren 2015 óta, és a brit istálló inkább Renault-ra cserélte motorszállító partnerét.

A japán erőforrás, bár 2017 második felében nem volt annyira megbízhatatlan, teljesítményben jócskán elmaradtak a többiektől. James Key szerint 2018-ra már más lesz a helyzet: „Úgy gondolom, hogy ezúttal teljesen más lesz a dolog. Csapatként kell együttműködnünk a Hondával, nagyon fontos, hogy ez teljesüljön.”

 key-a-hondarol-2018



A Toro Rosso technikai igazgatója az elmúlt évekre is visszaemlékezett: „2016-ban a 2015-ös Ferrari motorral futottunk, ami nagyon megbízható erőforrás volt. Ez az egész szezont jellemezte. Minden problémát elsimítottak, és ennek eredményeképpen egy rendkívül megbízható motort kaptunk, amire teljes mértékben rá tudtunk hangolódni a téli tesztek alatt. Ez rendkívül hasznos volt az egész csapatnak és a versenyzőknek is.”

„Különböző tapasztalataink voltak. Tavaly a felét tettük meg a lehetséges távnak, és 2014-ben is elég csekély km-t sikerült elérni, és ez mind erős összefüggésekben volt az erőforrásokkal. A jelenlegi teszteken ez ismét nagyot fog nyomni a latba” – folytatta Key a Toro Rosso korábbi tesztidőszakainak felelevenítésével.

„Majd meglátjuk, hol állunk – természetesen ez nagyon sokban függ a Hondától is, tehát remélhetőleg ezen a ponton minden rendben lesz. Találkozhatunk majd gyermekbetegségekkel, de ezek kiküszöbölésére rendezik meg a teszteket. Sosem tudhatjuk, de mindkét részről a jó szereplés a cél” – zárta mondandóját Key.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: