DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A főnök elszólta magát: Alonso álnéven versenyzett tavaly

A spanyol összesen 34 versenyhétvégén indult 2017-ben, és több alkalommal nem a saját nevét használta – a mclarenes Eric Boullier olyan újdonságot árult el, amely eddig titokban maradt.

A McLaren vezetői támogatják Fernando Alonso két bajnokságot érintő 2018-as szezonját – elsősorban erről szólt Eric Boullier versenyigazgató nyilatkozata, amelyet a L’Equipe lapnak adott. A nemcsak McLarennél, de F1-es csapatok között is szokatlan engedékenység a vezérigazgató Zak Brownnal együtt érkezett a McLarenhez.

Az amerikai főnök valósította meg az Indy 500-vállalkozást, az ő csapatában indult Daytonában a spanyol, és ő támogatta WEC-s szereplését a Toyotával – Ron Dennis vezetése alatt elképzelhetetlen lett volna ilyesmi –, de a csapat másik fontos alakjának, Boullier-nek sincs kifogása Alonso zsúfolt versenynaptára ellen. A francia versenyigazgató úgy gondolja, a folyamatos versenyzés segít formában tartani egy pilótát. Teljes megszólalása itt olvasható.



Ebben a nyilatkozatban szerepelt egy kifejezetten érdekes mondat, amelyre felkaptuk fejünket. Boullier ezt ejtette el: „Fernando egy profi sportoló, aki fel tud készülni erre (a sűrű menetrendre). Tavaly Fernando 34 hétvégén versenyzett, különböző nevek alatt indult gokartban és más szériákban. Szereti ezt csinálni” – állnak a McLaren-vezető szavai a L’Equipe hasábjain.

Boullier olyan információt árult el, amelyről tavaly egy szó sem esett: Alonso titokban álnéven indult Formula-1-en kívüli eseményeken. Szintén figyelemreméltó, hogy szereplése ezeken a versenyeken egyszer sem szivárgott ki – még akkor is, ha valószínűleg csekélyebb jelentőségű rendezvényekről lehet szó, melyek kisebb vagy nagyobb részére saját gokartpályáján kerülhetett sor, ahol gyakran rója a köröket.

Alonso a Formula-1-ben és az Indianapolis 500-on összesen 20 versenyhétvégét teljesített (ha utóbbi kvalifikációját idevesszük, 21-et), ezen kívül ismert, hogy a szezon befejeztével egy 24 órás gokartversenyen is rajthoz állt. Kíváncsiak lennénk a maradék versenyek listájára – és arra, mit takar a „más szériákban” kitétel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: