DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg a motorsportról: Soha nem mondom, hogy soha

Nem lát a jövőbe, így nem jelentheti ki, hogy soha többé nem ül versenyautóba: a 2016-os világbajnok a visszatérés esélyeiről beszélt, kitekintett nagyszerűnek titulált pályafutására, valamint a Mercedes nagy alakjai közé sorolta a Hamilton-Rosberg duót.

A 2016-os szezon világbajnoka, Nico Rosberg márkák nagyköveteként ténykedik, vlogot készít, innovatív vállalkozásokba fektet be – azaz egyáltán nem unatkozik több mint egy éve tartó visszavonulása óta. Nyilatkozatai során mégsem jelenti ki kategorikusan, hogy soha többé nem fog versenyautóba ülni.

„Aktív versenyzőként igen, lezártam. Legalábbis a dolog így áll jelen pillanatban.” – mondta Rosberg az interjúban, amely a Mercedes-Benz hivatalos oldalán jelent meg vele. „De én is csak ember vagyok, soha nem mondom, hogy soha. Ki tudja, mit tartogat a jövő? Valamilyen módon továbbra is folytatni szeretném ezt a sportot. Csak az idő fogja megmondani, ez milyen szerepben történhet meg.”



A 32 éves Rosberg 20 évnyi versenyzői múltra tekint vissza. Ha erre a két évtizedre gondol, a következő érzések uralkodnak el benne: „Elsősorban a színtiszta boldogság. És szép számú győzelem, melyek közül hármat Monacóban szereztem, a végén pedig a világbajnoki cím Lewis (Hamilton) ellen a csapattal. Nagyszerű pályafutáson volt, sikerült elérnem ugyanazt, amit apámnak, és közben egészséges maradtam. Ez nagyon kellemes érzéssel tölt el. Biztosan lesz mit mesélnem az unokáimnak, könnyes szemmel.”

Az interjú további része a Formula-1 történetére – és elsősorban a Mercedes szerepére – összpontosított: kiderült, hogy Rosberg egészen jártas a sport múltjában, az 1930-as évek Ezüstnyilairól is tudott anekdotákat mondani. Arra a kérdésre, kivel versenyezne a legszívesebben, Prost és Senna nevét válaszolta – gyerekkori példaképének pedig Mika Hakkinent nevezte meg. A Mercedes autósportos történetének számára kiemelkedő alakjait is felsorolta:

„A legendás versenyigazgató, Alfred Neubauer, a versenyzők közül pedig Fangio, Caracciola, Moss, Hakkinen… És a Rosberg-Hamilton duó. Ők is nagy csatát vívtak, ha hinni lehet a forrásaimnak” – mondta nevetve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: