DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Wolff nem akar több Force India-incidenst

A 2017-es év a Force India házi csatájáról is emlékezetes marad. Esteban Ocon többször összetűzésbe keveredett tapasztaltabb csapattársával, Sergio Perezzel, amit Toto Wolff nem nézett jó szemmel.

Nagyon egy szinten teljesített a Force India két versenyzője, ezért kerültek többször is közel egymáshoz a tavalyi esztendőben. Ez azonban nem mindig tett jót a csapatnak, mivel pilótái több alkalommal össze is értek. Ezt a brit alakulat vezetősége Belgiumban elégelte meg: a verseny után kimondták, hogyha egymás mögé kerül a két versenyző, nem csatázhatnak egymással.

Toto Wolff is tapasztalhatott hasonlót az utóbbi években, amikor Lewis Hamiltonnak még Nico Rosberg volt a csapattársa, és ketten küzdöttek a világbajnoki címért. A 2016-os Osztrák Nagydíjon az ő pilótái akadtak össze, amivel a biztos Mercedes 1-2-t dobták el csapatuktól. 

 wolff-a-force-indiarol-2018



Az osztrák csapatvezető nem tolerálja az ilyet, és finoman rápirított a Force India két versenyzőjére: „Bosszússá tesznek a csapaton belüli rivalizálások, főleg akkor, amikor ráadásul az autók sérülésével végződnek. Ez nemcsak Estebannak szól, hanem Checónak is. Csapatfőnökként nagyon mérges tudok lenni az ilyenek miatt.”

Wolff azt várja, hogy Ocon 2018-ban már jobban fog szerepelni csapattársánál: „Esteban nagyon jól teljesített 2017-ben egy rendkívül erős Sergio Perez ellen. A következő évben meg kell tennie a következő lépést és javítania a teljesítményén. Hihetetlenül kiegyensúlyozott, keveset hibázik és a tempója is megvan. 2018-ban még tovább fog fejlődni, és le fogja győzni Perezt.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: