DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Wolff: Nem biztos, hogy ötödször is duplázunk

A V6-os hibridkorszak beköszöntése óta gyakorlatilag verhetetlen a Mercedes: négyszer húzta be mindkét bajnoki címet, de Toto Wolff még nem jelentené ki, hogy ez idén is sikerül csapatának.

A Mercedesnek 2017-ben volt a legnehezebb dolga a bajnoki harcokban. Az ezt megelőző három évben gyakorlatilag a csapat két pilótája küzdött a világbajnoki elsőségért, tavaly viszont más volt a helyzet: a Ferrari és Sebastian Vettel lett a legnagyobb kihívója a Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek.

A német gárda pilótái 2017-ben az autó vezethetőségével is megszenvedtek, de a szezon második felére úgy tűnt, a csapat tudott javítani valamelyest a W08-as hibáin. Az új modellnél már nem akar mellényúlni a címvédő alakulat, de Toto Wolff szerint nincs garancia az újabb remeklésre: „Nem biztos, mivel mindent ismét 0-ról kezdünk. Rendkívül büszkék és elégedettek vagyunk, hogy négyszer egymás után meg tudtuk szerezni mindkét bajnoki címet, de ez nem garancia rá, hogy az ötödik évben is így lesz.”

 wolff-a-duplarol-2018



„A Mercedesen belül továbbra is mindenkinek szerénynek kell maradnia az eredményeink ellenére, ugyanakkor motiváltan és sok energiával kell hozzáállni a dolgokhoz, és remélhetőleg ismét versenyeket nyerhetünk és a bajnoki címért harcolhatunk 2018-ban is” - vázolta fel a csapat mentalitását a Mercedes csapatvezetője.

Wolffot arról kérdezték, kit tart a fő riválisuknak 2018-ban: „Ezt nehéz megítélni. A Ferrari tavaly mindenkit meglepett, hogy olyan autót vitt a pályára, ami a szezon elejétől a végéig gyors volt. Idén a szabályok maradtak, de a gumik kissé változtak, így nem tudni, mit várhatunk tőlük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: