DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Massa fél, hogy nem lesz több brazil F1-es

Felipe Massa a 2017-ben vonult vissza a száguldó cirkuszból, és ő volt hazája utolsó pilótája a mezőnyben. A Williams egykori versenyzője attól tart, mostanában nem kerül ki Brazíliából fiatal F1-es.

A Formula-1-re valóban mindig jellemző volt, hogy néhány brazil pilóta ott van a mezőnyben, Felipe Massa visszavonulásával azonban 2018-ban biztosan megtörik a dél-amerikai ország pilótáinak F1-es részvétele.

A Williamstől visszavonuló versenyző örül, hogy sok éven át képviselhette Brazíliát a száguldó cirkusz mezőnyében: „Hazám nélkülözhetetlen része az F1-nek, mivel olyan pilótái voltak, mint Senna, Piquet, Fittipaldi vagy én, és megtisztelve érzem magam, hogy ennek én is a részese lehettem.”

 massa-a-brazil-pilotakrol-2018



Massa fél, hogy hazája nem tud már adni több nagy pilótát az F1-nek: „Ami igazán aggasztó, hogy nem látom jelét egy másik versenyző érkezésének. Ebben Brazília gazdasági helyzete is szerepet játszik, de nem ez az egyedüli probléma.”

„Nincs semmi, ami felkészíti őket a gokartozástól a formaautózásig, és nincs olyan nemzetközi széria sem, ami felkészíti őket Európára, ami továbbra is a legtöbb lehetőséget és legnagyobb fejlődést kínálja a fiatal tehetségeknek” - indokolta meg fentebbi aggályait Massa.

A brazil ex F1-es a következő lehetséges megoldással állt elő a probléma megoldására: „Látom a Formula 4-et az európai országokban, és úgy vélem Brazíliának is egy ilyen bajnokságra lenne szüksége. A Brazil Automobil Szövetségnek új elnöke van, és remélem, hogy ő új lendületet hoz a sportnak, és tesz majd valamit a fiatal pilótákért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: