DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Lauda a lányok kitiltásáról: Meg vannak ezek veszve?

Politikai korrektségből már idén megválik az F1 a rajtrácslányoktól, ami a többségnek finoman szólva sem tetszik. Niki Lauda egyenesen őrültnek nevezte a döntéshozókat, és visszacsinálná az egészet.

A Liberty Media drasztikus módon egy több évtizedes hagyományt törölt ki a Formula-1-ből: már az idei évtől eltávolítja az F1 rajtrácsáról a gridgirlöket. A bejelentés azonnali visszhangot váltott ki a sportágban, így Niki Lauda sem ment el szó nélkül a téma mellett. A Mercedes osztrák csapatelnöke szimplán hülyeségnek tartja az egészet, és abban bízik, nem végleges az elhatározás.

lauda_ecclestone

Bernie Ecclestone megtartotta volna a lányokat


„Ez a döntés a nők ellen irányul” – fogalmazta meg kritikáját a Der Standard osztrák újságnak. „Férfiak döntöttek a nők feje felett. Ez semmi jót nem tesz az F1-nek, a nőknek meg főleg nem. Ennyire hülyék lennének? Meg vannak ezek őrülve? Remélem, van mód a döntés visszavonására” – fakadt ki a háromszoros világbajnok.

Laude felhívta a Liberty Media figyelmét arra, hogy a nők rajtrácslányokként való alkalmazása nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a szebbik nem egyéb pozíciókat is elfoglaljon a sportágban, mint például mérnök, vagy csapatvezető. „A lányok mindig is az F1 részét képezték, ennek nem kellene változnia. Egyéb pozíciókba is feltörtek már nők, ahol meglehetősen jól teljesítenek. Ennek így is kell lennie. Az egyik azonban nem zárja ki a másikat. Nem visszatartani, hanem bátorítani akarom őket. Ha így folytatjuk, Amerikában pompomlányok sem maradnak majd.”

Lauda azt is felvetette, ha a vezetőség ennyire égetőnek érzi a helyzetet, ő nem bánná, ha a nők mellett férfiak is ott állhatnának a rajtrácson.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: