DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Véleményözön az F1-es rajtrácslányok betiltásáról

Ki jobb ötletekkel, ki humorral, ki humorral nyakon öntött kritikával kommentálta a döntést, miszerint azonnali hatállyal száműzik a rajtrácslányokat az F1-ből. A motorsportok világában senkit nem hagyott hidegen a téma – na jó, Romain Grosjean kivételével!

A döntésről ide kattintva olvashattok részletesen. Alább pedig az első reakciók a szakma minden szintjéről:

 

Romain Grosjean 

„Engem nem érdekel, én a világ leggyönyörűbb nőjét vettem el feleségül!”

 

Tom Coronel 

„Furcsa ez a világ, nincsenek többé rajtrácslányok az F1-ben. Szerencsés vagyok, hogy nem az F1-ben versenyzek! Max, mi fog téged motiválni ezentúl?”

 

 

Charlotte Gash, rajtrácslány 

„Nyugtalanítónak, visszataszítónak tartom a hírt, hogy az F1 a kisebbség véleményére hallgatott csak azért, hogy politikailag korrekt legyen. Szerencsére én azok közé tartozom, akiknek nem ez volt a fő bevételi forrása, de vannak olyan lányok, akiknek igen. Tudom, hogy a lányok főként dekorációként vannak jelen a rajtrácsokon, de az én szerepem például túlmutatott ezen tavaly Silvestone-ban: interakcióba kellett lépnünk a közönséggel, és a szponzoroknak is segítettünk. Szeretjük ezt csinálni, pénzt keresünk vele, és nem akarjuk, hogy elvegyék tőlünk.”

 

Karun Chandhok 

„Jó ötlet lenne, ha a rajtrácslányok fizetésével megspórolt pénzt is abba fektetnék be, hogy több női versenyzőt juttassanak a sportba.”

 

Women’s Sport Trust (sportolónők érdekszövetkezete) 

„Köszönjük az F1-nek, hogy többé nem fog rajtrácslányokat alkalmazni. Egy újabb sport, amely egyértelműen letette a névjegyét amellett, hogy mit akar képviselni.”

 

Alexander Wurz 

„Úgy érzem, elérkezett az idő, hogy robotokat használjunk, és mostantól rajtrácsrobotok tartsák a rajtszámokat jelző táblákat. Én R2D2-t választanám!”

 

Force India 

„Így, hogy 2018-tól nem lesznek rajtrácslányok, hogyan akarja az F1 jelezni a pilóták számára, hogy melyik rajtkockába kell felállniuk? Egyet se félj, F1, kölcsönadhatjuk ezeket a srácokat...”

 

Lucas di Grassi 

„A liberális társadalom nem erről szól. Én azt támogatnám, hogy a versenyzők vagy a csapatok mind maguk dönthessék el, hogy fiúkat, lányokat vagy éppen gyerekeket szeretnének-e a rajtrácsra állítani. Marrakeshben [a Formula-E-n] a gyerekek nagyon élvezték, hogy ott állhattak, és egyeseknek ez életre szóló élményt jelentett.”

 

Sam Smith, újságíró 

„Miért nem csinálják inkább a szervezők azt, hogy meghívnak gyerekeket a versenyt rendező ország szegényebb területeiről, akiket egy napra elosztanak a csapatok között, és így megszerettetik velük ezt a nagyszerű sportot?”

 

Giedo van der Garde

„Hé, WEC! Mi lenne, ha indítanátok egy álláshirdetést a frissen munka nélkül maradt rajtrácslányok számára?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: