DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért fontosak a Renault-nak a pilótái

A francia gárda nem régóta dolgozik együtt két jelenlegi versenyzőjével: Nico Hülkenberg a tavalyi év elején csatlakozott a csapathoz, Carlos Sainz pedig év vége felé. A Renault elégedett párosával.

Az enstone-i gárdának minden adott a jó szerepléshez: két kiváló pilóta és fokozatos fejlődés jellemzi a csapatot. A franciák elmondták, nemsokára az élmezőny tagjai között szerepelnének, de jelenleg még az építkezési fázisban van az alakulat.

Nick Chester Hülkenberg méltatásával kezdte mondandóját: „Rendkívül fontos nekünk. Nicóban az a nagyszerű, hogy igazán kiegyensúlyozott tud lenni. Nagyon gyors, és pontosan meg tudja mondani, mi lassítja le őt. Azt mondja: ’ez most a legfontosabb, és ha javítotok rajta, gyorsabb tudok lenni.’ Ezek után pedig nem is kell aggódni, hogy mással gond adódik.”

 chester-a-renault-pilotairol-2018



„Carlos pedig majdnem ugyanaz. Remek visszajelzéseket ad, ráadásul gyors is, tehát remek velük együtt dolgozni, és nekik köszönhetően hasznos információkra tehetünk szert. Ez rendkívül sokat számít” – folytatta spanyol szerzeményének erősségeivel a Renault technikai igazgatója.

Chester azt is elárulta, hogy nem okozott nehézséget Sainznak az ismerkedés a tavalyi modellel: „Azonnal feküdt neki az autó. Jobb tudott lenni vele, ha több a tapadás és nagyobb a leszorítóerő. Egy kicsit más a mostani egyensúly, amihez eddig hozzászokott, de ehhez is elég gyorsan hozzászokott. Most már remekül együtt tudunk vele dolgozni az autó beállításánál, ami mindkét Renault számára kedvező lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: