DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso szerint a Renault már most bizonyít

Fernando Alonso úgy véli, a francia gyártó erőforrása már most tényekkel és számokkal bizonyít, ami élesen mutatja a különbséget az eddigi évekhez képest, amikor a Hondával csak a remény maradt.

Bár a 2015-ös újrakezdésnél a McLaren és a Honda is igen hosszú távon gondolkodott az együttműködés tekintetében, végül három, kifejezetten szenvedéssel teli évad végén, tavaly ősszel elváltak útjaik. A japánok maradtak volna, a wokingi istálló azonban úgy gondolta, nem engedhet meg magának még egy ennyire silány szezont.

2017 ugyanis újabb mélypontot hozott, a McLaren mindössze a kilencedik helyet csípte meg a tíz csapat közül, így mindent megtett, hogy motorszállítói szerződést köthessen a Renault-val, ez pedig végül sikerült is. Ez a lépés reménnyel tölti el Fernando Alonsót is, hogy három év szünet után végre újra dobogóra állhat.

Néhány hét múlva megtudjuk, valóban ennyit számít-e a Renault-motor


Bár még hat hét van a szezon kezdetéig, a spanyolok kétszeres világbajnoka máris lelkes, látva a Renault fejlődését. Úgy gondolja, egyértelmű bizonyítékok láthatóak az erőforrás fejlődéséről, sokkal inkább, mint a Hondánál bármikor is.

„Nagyon magabiztosak vagyunk. A McLarennél óriási változások történtek erre az évadra, ebből pedig természetesen a legnyilvánvalóbb a Renault-motorra váltás. A csapatban még magasabbra szökött a motiváció. Az elmúlt évekhez képest egészen más hangulat uralkodik, pedig minden alkalommal reménykedtünk, hogy jó szezon következik” – nyilatkozta Fernando Alonso.

„De ehhez idén máris több ténybeli bizonyítékunk van, mint bármelyik korábbi szezonban, azok ugyanis csak remények voltak. Idén pedig máris vannak olyan számok, amikbe kapaszkodhatunk. Valóban vissza akarunk térni a dobogóra és a futamgyőzelmekért szeretnénk harcolni, amint lehetőség nyílik rá. A csapat készen áll erre. Úgy vélem, az elmúlt három év szenvedései, amiben részünk volt, nagyon megerősítették a csapatot” – tette hozzá a spanyol ász.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: