DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szirotkin szerint nagyot lép előre a Williams

Szergej Szirotkin úgy véli, a Williams 2018-as versenyautója sokkal agresszívabb lesz, mint elődje. A fiatal orosz pilóta már látta új versenygépét és a szimulátor adatai is biztatóak.

A grove-i istálló a riválisokhoz képest meglehetősen korán, már február 15-én bemutatja idei rakétáját, amivel egyelőre mindenkit megelőz. Az év évi rajtrács utolsó szabad helyét elfoglaló orosz nagy várakozással tekint a szezon elé, ahol szerinte csapata szintet léphet.

„Bár csak nemrég jelentettük be együttműködésünket, a felkészülést már Abu Dhabiban elkezdtük. A csapat készen áll. Már láttam az új autónkat a szélcsatornában és meg kell mondanom, kitűnően néz ki, sokkal agresszívabb külsőt kapott” – nyilatkozta Szergej Szirotkin az orosz Sport-Express szaklapnak.

Szirotkin szerint az idei autóval előrébb lépnek


„A szimulátor és más mérőműszerek adatai szerint is érzékelhetően előreléptünk tavalyhoz képest” – tette hozzá bizakodóan az orosz. Meglehetősen sokan kritizálták már a Williams 2018-as felállását, miszerint az istálló csak a pénz miatt választotta Lance Stroll mellé Kubica helyett Szirotkint. Az újonc szerint azonban a kanadai versenyző jelenléte nem jelent neki hátrányt.

„Sokan beszélnek arról, hogy Lance édesapjának milyen nagy befolyása van a csapatra, de én erre utaló jeleket nem látok. A lehető legjobban akarom végezni a munkámat minden egyes napon és biztos vagyok abban, hogy a csapat ezt érezni és értékelni fogja. Robert Kubica pedig nagyon rendes srác, óriási karizmával. Ez fontos is lesz, mert rengeteg időt kell együtt töltenünk az év során” – tért ki a körülette levőkre az orosz versenyző.

„Nagyon tehetséges és gyors pilóta, az apró részletek minden csínját-bínját ismeri. Nem akarom összehasonlítani magamat vele, de jó, hogy van egy ilyen ember a csapatnál, aki segít nekem és Lance-nek a fejlődésben és valójában az egész csapat jól jár vele. Együtt igen ütős lehet fiatal csapatunk” – tette hozzá Szirotkin.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: