DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Két autót is bemutatnak február 20-án

Már csak három csapat nem árulta el, mikor fedi fel a közönségnek 2018-as versenyautóját: a Williams után a Renault és Sauber lesz a legkorábbi érkező.

Hétfőn két csapat is bejelentette, mikor mutatkozik be 2018-as versenygépe. A Sauber, melynek bemutatója az Alfa Romeo névadó partnerként való csatlakozásából kifolyólag az új autófestés miatt érkezik, február 20-ra tűzte ki a nagy eseményt.

Néhány órával később a Renault egy Twitter-poszt formájában – a mellékelt képen jól kivehető a halo – közölte, RS18 nevű konstrukcióját szintén ekkor mutatja meg a közönségnek. Egyelőre nem tisztázott, hogy a francia márka nyilvános sajtóeseményen vagy online leplezi le versenygépét – a konkrétumok hiányából utóbbi következtethető.



A Williams feltehetően szándékosan mindenkire rávert egy kört az időpont kiválasztásával: az FW41 már február 15-én bemutatkozik, egy londoni rendezvény formájában. Miután a Saubert és Renault-t is megismertük, következnek a nagyágyúk: február 22-én, egy napon prezentál a Mercedes és Ferrari, majd csütörtökön a McLaren. A Toro Rosso a teszt előtti vasárnapra tartogatja autóját. A Red Bull, Haas és Force India nem jelölte ki 2018-as modelljének debütálását, de olyan sajtóhírt már olvashattunk, hogy utóbbi csapat szintén a tesztet megelőző napon mutatja meg versenygépét.

A 2018-as autóbemutatók eddig ismert időpontjai:

Február 15. – Williams
Február 20. – Sauber, Renault
Február 22. – Mercedes, Ferrari
Február 23. – McLaren
Február 25. – Toro Rosso

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: