DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ettől más a Mercedes, mint a Ferrari

Toto Wolff nem kritizálta ugyan Sergio Marchionnét, de azért rávilágított arra, hogy hogyan is működik a világbajnok F1-es csapat belülről és hogy miben más a riválishoz képest.

Sergio Marchionne többször is megosztó megnyilvánulásokat tett a 2017-es év során, élesen bírálta például saját csapatát a technikai hibák miatt, vagy éppen odaszólt pilótájának, Kimi Raikkönennek. A Mercedes vezére, Toto Wolff meg is kapta a kérdést az Autosporttól: nekik származott előnyük ezekből?

"A nyomás arannyá is válhat, de okozhat repedést, törést is" - válaszolta a világbajnok Formula-1-es istálló csapatvezetője. "Sergio Marchionne az egyik legsikeresebb üzletember, akivel valaha találkoztam, az övé az egyik legélesebb elme, amelyet csak láttam. A Ferrari stílusa eddig neki dolgozik és nem hinném, hogy le kell becsülni a 2017-es szezonjukat, vagy hogy azért alakult így a vége, mert nyomás volt a csapaton. Ez túlzott leegyszerűsítés."

wolff_1



Azt viszont azért hozzátette: náluk nem divat hibáztatni bárkit is, más légkörben folyik a munka a csapatnál. "Az egész szervezetben mindenkit arra bátorítunk, hogy beszéljen. A mottónk az, hogy 'nézzük meg, beszéljük meg, oldjuk meg', vagyis mindenki számára biztonságos a környezet ahhoz, hogy beszéljen."

"Képesnek kell lennünk arra, hogy a csapat részeként fejlődjünk. A legfelsőbb vezetéstől kezdve az alapján tesszük a dolgunkat, hogy a hibáztatás maga a probléma, nem a megoldás. Könnyű mondani, hogy jó, ezt csináljuk, de tény, hogy az emberi természet olyan, hogy bűnöst talál, mert ezzel leveszi magáról a nyomást, hogy az a másik hibázott. Mi viszont nagyon keményen dolgozunk azon, hogy ezt ne tegyük, mert abban a pillanatban, hogy az emberek bezárkóznak, nincs fejlődés, nem vállalunk kockázatot. Márpedig mi ezt akarjuk, mi egy fejlődő, kockáztató cég vagyunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: