DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Sosem beszélünk a halálról

Az FIA arra törekszik, hogy biztonságosabbá tegye az F1-et, és ne történjenek a Bianchiéhoz hasonló tragédiák. Verstappen beszélt arról, hogyan kell kezelniük a pilótáknak a sporttal járó kockázatot.

Jules Bianchi, a Marussia tehetsége 2014. október 5-én szenvedett hatalmas balesetet Japánban. Ezt követően kómába esett, és kilenc és fél hónapig tartott még a küzdelme közöttünk. A történet mindenkit nagyon megrendített, Biachit mindenki kedvelte, és egy óriási tehetséget láttak benne a motorsport résztvevői.

Max Verstappen elevenítette fel a szörnyű esetet, akinek a számára az a hétvége debütálása miatt is emlékezetes maradt: „A baleset azon a Japán Nagydíjon történt, amikor először léphettem pályára pénteki szabadedzésen.”

 verstappen-bianchirol-2018



„Szörnyű volt az egész. Nem ismertem őt, ő már egy F1-es pilóta volt ott, ahová én éppen megérkeztem. Tragikus eset. Mindenki tudta, hogy valami nincs rendben; nem mozgott a daruval történő hatalmas ütközés után. Borzasztó volt, de mindig van kockázat ebben a sportban” - folytatta Verstappen a szomorú hétvége felidézését.

A Red Bull pilótája korábban is átélt hasonló szörnyűséget: „Személy szerint én már láttam korábban valakit meghalni a pályán. 2009-ben történt egy gokartverseny alatt, valakit újra kellett éleszteni, és tudtam, hogy ebből nagy baj lehet. Néhány órával később kaptuk meg a rossz hírt.”

Verstappen elárulta, miért nem kell mindig a legrosszabbra gondolni: „Ismétlem, ezek nem jó dolgok, de az embernek tovább kell lépnie rajtuk. Ebben a sportban nem lehet félni, mert ha lehetne, akkor nem tudnánk kihozni magunkból a maximumot. A versenyzésben senki nem beszélhet a halálról.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: