DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Stroll úgy érzi, hatalmasat fejlődött

2018-ban már nagyobb elvárásokat támaszthat maga elé Lance Stroll, aki tavaly futotta első évét az F1-ben. A kanadai pilóta maga sem hitte el, mennyi mindent tanulhat a 2017-es szezon alatt.

A mezőny legtapasztaltabb pilótájával, Felipe Massával versenyezhetett egy csapatban Lance Stroll 2017-ben. A brazil veterán is nagyban segíthette a kanadai folyamatos fejlődését, és év elején nem sokan hitték, hogy Stroll lesz az egyetlen, aki a három élcsapaton kívül dobogóval örvendezteti meg a grove-i istállót.

A Williams pilótája gyakorlatilag jóból és rosszból is tapasztalt az 2017-es esztendőben: „Úgy gondolom, hogy a tanulóévem alatt drasztikusan változtam versenyzőként. Nem tudtam, hogy ennyit lehet itt tanulni. Az ember különböző érzésekkel találkozik: megtapasztalja a csapásokat, és nekem az is megadatott, hogy a dobogón ünnepelhessek és az első sorból rajtolhassak.”

 stroll-2017-es-tapasztalatokrol



„Nagyon sokat tanultam arról, milyen versenyzőnek lenni, beutazni a világot, és versenyezni ezeken a különböző karakterisztikájú pályákon a világ legjobb pilótái ellen. Sokkal többet kellett tanulnom, és rengeteg dologhoz alkalmazkodnom, mint korábban, mert az F1 egy rendkívül összetett sportág” - mondta Stroll, aki nem gondolta volna, hogy az alsóbb kategóriáknál ennyire nehezebb lesz a Formula-1 mezőnyének tagja lenni.

A fiatal kanadai 2018-ban hasznosíthatja a tavaly szerzett tapasztalatokat: „Rengeteg dolog kell ahhoz, hogy az ember élversenyzővé váljon. Mindent tökéletesen kell csinálni, hogy az ember jó eredménnyel távozzon a hétvégéről. Úgy érzem, hogy tavaly Melbourne óta egy teljesen más pilóta lettem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: