DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Prost: Ocon jobb volt Verstappennél

A Force Indiánál első teljes szezonját futó pilóta sokakat meglepett 2017-es remek teljesítményével. Alain Prost szerint fiatal honfitársa meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint Max Verstappen.

Esteban Ocon 2017-ben csupán kétszer nem gyűjtött pontot csapatának: Monacóban 12. lett, míg Brazíliában egy incidens miatt - Grosjeannal ütközött - kiállni kényszerült a versenyből. Rendkívüli kiegyensúlyozottságához az autó és a Force India remek teljesítménye is hozzájárult.

Alain Prost úgy látja, hogy a fiatal francia már első teljes szezonjában helytállt a Force Indiánál: „Lenyűgözött Esteban Ocon a tavalyi évben. Rendkívül kiegyensúlyozott volt egy jó csapatban, egy remek autóval, és szembe kellett néznie Sergio Perezzel, aki tehetséges, megbecsült és megfontolt versenyző. Remekül sikerült a szezonja.”

 prost-ocon-job-mint-verstappen



Perez valóban nem kapott könnyű ellenfelet Ocon személyében, és mivel sokszor nagyon közel kerültek egymáshoz a hasonló teljesítmény miatt, az év gyakran az ő házi csatájukról is szólt.

A Force India vezetőségéhez hasonlóan Prost is úgy gondolja, hogy Ocon Verstappen szintjén teljesít, vagy talán egy kicsit még nála is jobban: „Ha egymáshoz viszonyítva nézzük a két versenyzőt, nyilván Max is lenyűgöző és néha legyőzhetetlen volt, de összességében Esteban éve egy kicsivel jobban sikerült, mint Maxé.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: