DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Az új Williams időpontja mindenkire rátromfol

A legfiatalabb pilótafelálláshoz a legkorábbi autóbemutató dukál? A kettőnek aligha van köze egymáshoz, az viszont kétségtelen, hogy az FW41-es leleplezésének frissen bejelentett időpontja eddig mindenkit legalább egy héttel beelőz.

Ötödik csapatként a Williams is hivatalos tájékoztatást adott arról, hogy mikor teszi közszemlélet tárgyává a 2018-as Formula-1-es szezonra épített versenyautóját. A grove-iak nem álltak be a február 22-25. közötti tömörülésbe, amely során négy nap alatt (legalább) négy új autóról rántják majd le a leplet, hanem alaposan az eddig ismert dátumok elé pozícionálták magukat.

6jNC0Jm



Az FW41-es modell február 15-én, csütörtökön érkezik majd, méghozzá egy a csapattól az utóbbi években szokatlanul nagyszabású eseményen, hiszen a Motorsport információ szerint egy londoni rendezvényen kerül sor a bemutatóra – ellenben a közelmúlt trendjével, hiszen a Williams már-már hagyományosan kivárt az első előszezoni teszt kezdetéig.

Olyan baljóslatú hírekről is lehetett hallani a csapatot illetően, hogy korai bemutató ide vagy oda, az új autó mégsem fog bevetésre készen állni az első négynapos barcelonai tesztre. Ezt az értesülést azonban a Williams a Motorsport megkeresésére cáfolta.

Lance Stroll és az újonc Szergej Szirotkin számára pedig talán mindenki másnál fontosabb, hogy minél többet körözhessenek az új autóval, hiszen nemcsak a mezőny legfiatalabb, de egyben legtapasztalatlanabb pilótapárosa is ők lesznek. És az is biztosnak tűnik, hogy nem is fog mindkettőjüknek 4-4 gyakorlási nap jutni a nyolcnapos barcelonai felkészülés során, hiszen a Williams korábban már közölte, hogy a tesztpilótaként leigazolt Robert Kubicának is lehetőséget fog adni az új modellel való ismerkedésre. 

A 2018-as autóbemutatók eddig ismert időpontjai:

Február 15. – Williams
Február 22. – Mercedes, Ferrari
Február 23. – McLaren
Február 25. – Toro Rosso

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: