DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vandoorne szerint jól döntött a Williams

Sokak várakozásával ellentétben a grove-i alakulat nem Robert Kubicát, hanem Szergej Szirotkint igazolta le Lance Stroll mellé. Stoffel Vandoorne pozitívnak érzi a Williams döntését.

Január 16-án végleg eldőltek a találgatások, és véglegessé vált a 2018-as F1-es mezőny. Az egyetlen kérdés a Williamsnél maradt: vajon Kubica vagy Szirotkin lesz a befutó Massa megüresedett helyére? A grove-i székhelyű csapat végül az orosz versenyző mellett döntött, de a lengyel veteránt sem hagyta munka nélkül, ő ugyanis a tartalék- és fejlesztőpilóta szerepét fogja betölteni náluk 2018-ban.

Sokan megkérdőjelezik Szirotkin tehetségét, a McLarennél versenyző Vandoorne azonban nagyon elismerően beszélt az oroszról. A belga pilóta jól ismerheti őt, hiszen 2015-ben egymás ellen versenyeztek a GP2-ben, aminek a bajnoka végül Vandoorne lett, az orosz pedig az összetett harmadik pozíciójában végzett.

 sirotkin-2018



„Jól döntött a Williams” - kezdte nyilatkozatát a McLaren pilótája egykori vetélytársáról.

Vandoorne szerint Szirotkin sokaknak meglepetést fog okozni a 2018-as teljesítményével: „Versenyeztem Szergej ellen az alsóbb kategóriákban, és meg kell mondjam, nagyon jó versenyzőről van szó. Gyors és keményen dolgozik a javulásért. Őszintén szólva, Szergej sokkal gyorsabb, mint azt sokan gondolják.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: