DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mercedes: Veszélyes az Alfa-Sauber kapcsolat

Toto Wolff és a Mercedes attól fél, hogy az Alfa Romeo és a Sauber kapcsolata még tovább erősítheti a Ferrarit. A németek csapatvezetője szerint nekik sem tenne rosszat hasonló szövetség.

November végén vált hivatalossá, hogy az Alfa Romeo és a Sauber több éves együttműködési szerződést írt alá. A svájci gárda csapatfőnöke ugyan kijelentette, ez azt mutatja, hogy nemsokára végleg megszakad a kapcsolatuk a Ferrarival, Toto Wolff más szándékot lát a két fél megállapodása mögött.

Sokan már a 2016-ban csatlakozott amerikai istállót is a maranellói alakulat „B csapatának” tekintik Wolff szerint ez még nem minden: „Úgy vélem, hogy Sergio Marchionne és Maurizio Arrivabene ügyes emberek. Már a Haasszal való kapcsolatuk is technikai előnyöket kínál a Ferrarinak, de ami a Sauberrel történik, az sokkal látványosabb.”

 wolff-az-alfa-sauber-kapocsrol-2018



Az osztrák szakember nem gondolja hátránynak, ha ők is találnának egy hasonló partnert, mint a Ferrari az Alfa Romeo személyében: „Egy ilyen szövetség nagy veszélyt jelenthet ránk nézve, ezért nekünk is gondolkodnunk kellene hasonlóban. Ezt viszont nem egyszerű megtenni, ha az ember nem akar beleavatkozni a csapata funkcióiba. A szemünket és a fülünket mindenképp nyitva kell tartanunk, mert okos tervek születnek körülöttünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: