DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Fogalmunk sincs, elöl maradunk-e

A Mercedesnél kételyek merültek fel, vajon 2018-ban is ott lehet-e a csapat az élen a világbajnoki címért folytatott harcban. Az biztos, hogy néhány istálló fenyegetést jelenthet a címvédő gárdának.

Igaz, egy tél alatt sok minden történhet. Láttunk rá példát a tavalyi szezon elején, mennyire felkapaszkodott a Ferrari a Mercedesre. Ezúttal azonban nincsenek óriási szabályváltozások, a csapatok ott folytathatják, ahol abbahagyták. A 2017-es szezon második felére pedig elmondható, hogy a német alakulat ismét visszanyerte világbajnoki formáját.

Valtteri Bottas mégsem jelentené ki teljesen biztosra, hogy a Mercedes lesz a nyerő 2018-ban is: „Mindig vannak meglepő dolgok a Formula-1-ben, főleg, ha a teljesítményről van szó. Ötletünk sincs, hol leszünk az idei szezonban. Nagyon izgalmas lesz, és tudom, hogy mindenki 100%-ot ad bele, hogy a kezdésre jó autóval álljunk elő.”

 bottas-ketelyei-2018



„Egy új szezon fog kezdődni, és a legtöbbet kell kihoznunk belőle, mert biztos vagyok benne, hogy van pár csapat, aki szeretne felénk kerekedni. Remélhetőleg a mi akaratunk, hogy az élen maradjunk, még ennél is nagyobb” - folytatta kételyei ecsetelésével a finn. Bottasnak egyébként nagyon hálás csapata, mivel elmondásuk szerint neki köszönhető a Mercedesen úrrá lett nyugalom, ami 2017-et jellemezte.

A finn versenyző elárulta, mit szeretne másképp és jobban csinálni, mint az előző szezonban: „A csapat keményen dolgozik, és úgy vélem, idén már én is képes leszek együtt fejlődni az autóval. Tavaly akkor csatlakoztam, amikor a W08 már készen volt, most pedig már alig várom, hogy kipróbálhassam az új autót (aminek végigkövethettem a fejlesztését), és akkor végre tiszta lappal indulhat az új szezon. Az új év pedig remek lehetőségeket rejt magában, amikkel idén már élni is szeretnék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: