DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Manor: Nem zárjuk ki az F1-es visszatérést

A Liberty Media és az FIA folyamatosan azon dolgozik, hogy csökkentsék a Formula-1 költségeit. Ez pedig régi istállókat is visszacsábíthat a száguldó cirkuszba. Az egyik ilyen csapat a Manor lehet.

Sok olyan istállót láttunk már, ami a nagy költségek miatt ment csődbe, és távozott az F1-ből. 2016 végén a Manorral történt meg ez a szörnyűség, így a 2017-es szezonban csupán 10 csapat maradt a Formula-1 mezőnyében.

Az F1-ből történő kivonulás után egyébként nem szűnt meg teljesen a Manor, hiszen 2016-ban már a WEC-ben szerepelt a csapat az LMP2-es kategóriában, idén pedig már az LMP1-es osztályban láthatjuk őket. 

 manor-a-visszateresrol-2018



A Manor egykori vezérigazgatója elmondta, hogy az F1 jelenlegi rendszere nem engedi őket az újbóli belépésre: „Ha semmi nem változik - ha nincs költségvetési sapka és ugyanazok maradnak az árak - akkor nem térhetünk vissza, mert lehetetlen a nagyobb csapatok ellen versenyezni.”

Sokan sajnálták és szimpatizáltak a több évig harcoló alakulattal a kilépéskor, de még az is lehet, hogy nem utoljára láthattuk őket az F1 mezőnyében. Lowdon szerint ez a következő forgatókönyv esetében történhet meg: „Hallottuk, hogy az FIA és a Liberty azon dolgozik, hogy csökkentsék a költségeket a privát istállók számára. Ebben az esetben lehet szó a visszatérésünkről. Nekem és John Booth-nak is van egy befejezetlen története az F1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: