DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leclerc: Sokat dob a Ferrari-motor a Sauberen

A tavalyi F2-es bajnok idén már az F1-es mezőny tagjaként fog szerepelni az Alfa Romeo Sauber színeiben. A monacói pilóta elvárásait és céljait osztotta meg a nagyközönséggel.

Charles Leclerc Pascal Wehrlein helyét vette át a svájci gárdánál, és Marcus Ericssonnal karöltve fogják erősíteni a Saubert 2018-ban. A német pilóta ülés nélkül maradt az idei szezonra, de a Mercedes mindenképp szeretne segíteni rajta.

Az F2-es tavalyi bajnoka előtt pedig adott a lehetőség az idei évre a bizonyításra, és ezt ő is tudja. Leclerc már sok pozitívumot lát a Saubernél, és céljait is elárulta: „A 2018-as Ferrari-motor nagyot fog lendíteni a csapaton. Az új Alfa Romeo kapcsolat is érdekesnek ígérkezik. Én azt szeretném elérni, hogy tovább fejlesszem a versenyzői képességeimet, és annyi tapasztalatot szerezzek a Formula-1-ben, amennyit csak tudok.”

„Keményen fogok dolgozni, hogy támogathassam a csapatot az autó fejlesztésében a szezon közben, és a lehető legjobb eredményt érjük el a 2018-ban” - folytatta a fiatal versenyző.

 leclerc-a-sauberrol-2018



A 20 éves pilótának jók voltak az első benyomásai a Saubert illetően: „Már volt lehetőségem megismerni a csapatot, mivel részt vettem néhány szabadedzésen, és két Pirelli teszten 2017-ben. Az első pillanattól kezdve a csapat minden tagja befogadó és segítőkész volt, és arra törekedtek, hogy minél jobban érezzem magam.”

A Sauber csapatvezetője sem ismeretlen Leclerc számára: „Már dolgoztam néhány Ferrari mérnökkel a múltban, a GP3-ból pedig Frederic Vasseurt is ismerem, mivel a csapatában, az ART Grand Prix-nál versenyeztem. Mindig jó volt a kapcsolatunk, és alig várom, hogy ezt tovább építgethessük idén is. Fantasztikusan érzem magam, a teljes szezonos F1-es üléssel egy álmom vált valóra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: