DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hosszú távra tervez a Williams Szirotkinnal

Bár konkrét számot nem árultak el, kiderült, egy évnél hosszabb időre szerződött Szirotkin a Williamsszel. Egy moszkvai rendezvényen a grove-iak elárulták, hogyan nyűgözte le őket az orosz.

Számos vetélytársát, többek között Robert Kubicát is megelőzve Szergej Szirotkin szerezte meg a 2018-as Formula-1-es mezőny utolsó szabad ülését. A Williams és az SMP Racing közös moszkvai rendezvényén egyebek mellett most az is kiderült, a grove-i istálló nem csak ideiglenes megoldásként tekint Szergej Szirotkinra. „Több éves szerződést kötöttünk vele” – jelentette ki ügyvezető igazgatójuk, Mike O’Driscoll. „Nagyon bízunk Szergejben, szóval számítsanak rá, hogy évekig a Williams egyenruháját fogja majd viselni.”

Sergey_Sirotkin_01

Az elmondottak alapján minimum 2019 végéig számolhatunk Szirotkinnal


O’Driscoll azt is elmagyarázta, elsősorban Szirotkin végtelen profizmusa miatt esett rá a választás. Az Abu Dhabiban tartott év végi gumiteszten néhány kör alatt levette a lábáról a Williams csapatát. „Áradt belőle a nyugalom, amikor autóba kellett ülnie” – mesélte. „Már az első körei után körbejárt a garázsban az érzés, hogy milyen profi pilótáról van szó. Egyetlen hibát sem vétett, köridejeivel, visszajelzéseivel és pontosságával pedig azonnal meggyőzte a mérnököket, hogy őt kell az autóba ültetnünk.”

Az SMP Racing vezére, Dimitrij Szamorukov hozzátette, tisztában vannak a technikai sport sajátosságaival, ezért egy évnél mindenképp hosszabb időre akartak szerződni. „Tudtuk, hogy egyetlen évre nincs értelme aláírnia. A programunk ettől hosszabb távra van kitalálva, feltételeink pedig nagyon rugalmasak.”

A Williams technikai igazgatója is örömmel fogadta a híreket. „Izgatottan várjuk, mire lesz képes Szergej az elkövetkezendő időszakban. Ahogy Mike is mondta, több évre írtunk alá Szergejjel és az SMP Racinggel. Lenyűgöz minket az, amit az SMP Racing képvisel. Pilótanevelésben és –támogatásban kiváló példát mutatnak az egész világ számára. A motorsportban legfőképp azt szeretnénk, hogy a legkiválóbb tehetségek érjenek a csúcsra, ne azok, akiket a lehetőség, a szerencse, vagy a pénz hajt” –magyarázta Paddy Lowe.

A március 25-ei szezonnyitón számunkra is kiderül, mire képes a fiatal orosz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: