DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Toto Wolff reagált a Renault kritikáira

A Mercedes csapatvezetője szerint nagyon egyszerű, hogy miért nem engedték el egyik emberüket a Renault-hoz és arról is beszélt, hogy milyen elv szerint építik a csapatukat.

Korábban élesen támadta Cyril Abiteboul Renault-vezér Toto Wolffot, a Mercedes csapatvezetőjét amiatt, amilyen szerződéseket köt az alkalmazottjaival - Abiteboul szerint teljességgel sportszerűtlen az, hogy ha valaki el akarja hagyni a Mercedest, akkor milyen hosszú ideig kell munkanélkülinek lennie, mielőtt csatlakozhat egy másik csapathoz.

"Ez egész egyszerűen arról szól, hogy a szervezet fontos részeit együtt tartsuk, ezzel biztosítsuk a stabilitást" - nyilatkozta erről Wolff az Autosportnak. "Az említett esetben volt egy alkalmazott, akit szívesen látott volna a Renault is, de éppen akkor írt alá egy új szerződést. Nem engedhettük el akkor, mert nem volt meg a pótlása" - magyarázta.

wolff_1



A 2017-es szezon előtt egyébként a Mercedesnél is volt egy jelentős változás, hiszen Paddy Lowe távozott a Williamshez, érkezett viszont a Ferraritól James Allison, amely döntés Wolff szerint végül remekül sült el. "A csapat mélységének nagy szerepe van a sikerben, mert az állandóságnak óriási hatása van erre. A csapatunk jó munkát végzett. Paddynek remek képességei voltak, de James Allison megszerzése volt a lehető legjobb döntés."

"A Formula-1-ben a siker nem egy-egy személytől függ, nem az enyém, Niki Laudáé, Ross Brawné vagy Norbert Haugé, sokkal inkább az együtt dolgozó embereké. Muszáj megépítenünk egy vázat ahhoz, hogy sikeresek legyünk" - zárta gondolatait a Mercedes vezére.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: