DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Dumontier: Ne töröljék el a péntekeket

A Liberty Media már eddig is hozott újításokat a száguldó cirkuszba és számos más tervezet is az asztalon van. Ugyanakkor nem mindegyik aratott osztatlan lelkesedést az ötletek közül.

A Kanadai Nagydíj versenyszervezője alapvetően elégedett a száguldó cirkusz új tulajdonosi körének újfajta megközelítésével, aminek segítségével a sportágat kezelik. Francois Dumontier már nyolc éve vesz részt a tengerentúli ország versenyének szervezésében.

„Amióta átvettem a montreali futam főszervezői posztját 2010-ben, sohasem vettem részt olyan megbeszélésen, ahol kivétel nélkül jelen volt mindegyik kollégám (ellenben most)” – utalt a Liberty Media és a huszonegy, 2018-ban érintett verseny összes szervezőjére Dumontier. „A Liberty minden eddiginél jobban igyekszik meghallgatni a versenyek promótereit, ez pedig mindenképpen jó jel”.

Montreal semmiképp nem akarja elveszíteni a pénteki edzésnapot


Az új tulajdonosok egyértelműen más hozzáállás tanúsítanak, mint korábban Bernie Ecclestone. A kanadai főszervező viszont diszkrét maradt. „A tárgyalások bizalmasak, de hamarosan többet fognak megtudni a részletekről”. Ugyanakkor Dumontier elismeri, hogy a pénteki szabadedzések eltörlését teljes mellszélességgel ellenzi.

„Montrealba nagy tömegben érkeznek a rajongók már pénteken. Nem tudom elképzelni a Kanadai Nagydíjat mindössze két napba összesűrítve. Ugyanez a helyzet Ausztráliában és több más helyen is” – tette hozzá Francois Dumontier.

Azt már korábban is fejtegették a Formula-1-es szakértők, hogy a pénteki nap eltörlése, vagy megcsonkítása a csapatok számára is negatív hatással lenne, ugyanis évközi fejlesztéseiket a korlátozott tesztelések mellett még kevesebb lehetőségük lenne kipróbálni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: