DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren nem érzi a nyomást, Vandoorne igen

A belga versenyző épp az ellenkezőjét sugallja, amit a csapat kommunikál. Vandoorne a szimulátorban kipróbálta már a Renault-motoros McLarent, amely pozitív benyomást tett rá.

„Nem érzünk többletnyomást, épp ellenkezőleg, a csapatot motiválja a tudat, hogy a Red Bull és Renault formájában két erős riválisunk lesz” – nyilatkozta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója a Renault-erőforrásra váltás kapcsán. Érdekes, hogy az istálló pilótája, Stoffel Vandoorne éppen úgy érzi, teher nehezedik a vállukra a versenyképesebb motor révén:

„2018-ban a nyomás nagy lesz a csapaton az összehasonlítási alap miatt: a Red Bull versenyeket nyert előző szezonban, a Renault szintén jól szerepelt, ez pedig terhet generál. Ami viszont pozitív előjelű, és szükségünk is van rá, hogy előrelépjünk” – mondta Vandoorne a belga RTBF csatornának.



A versenyző szimulátorban már kipróbálta a csapat új autóját – melyet február 23-án lepleznek le –, első benyomásai pedig kedvezőek a versenygépről:

„Túlestem első szimulátoros napomon és a mérnökökkel való találkozón, sikerült sok mindent megbeszélnünk az új autóról. Belekóstoltam a 2018-as gépbe, a motorváltás nagyon jót tett nekünk. Mindenki motiváltan várja a tesztelést, és hogy kiderüljön, mire lehetünk képesek a pályán. Barcelonában kicsit többet fogunk tudni arról, hogyan alakul majd a szezon” – tekintett előre a február végén induló tesztekre a versenyző.

„Még dolgoznom kell azon, hogy össze tudjam rakni a versenyhétvégét, és jobban megértsem az autót. A sebesség nem fog hiányozni, ha minden elemet a helyére sikerül illesztenem” – beszélt arról Vandoorne, miben kell még fejlődnie második Formula-1-es szezonjában. „Nem jelöltünk ki célt a szezonra. Számomra a fő viszonyítási pont Fernando Alonso lesz, akkor is, ha elsősorban csak magamra összpontosítok. Tavalyi eredményeim nem úgy alakultak, ahogy vártam, de az új szezonra sokkal erősebb lettem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: