DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A paddock fele irigyelhetné Kvjat új munkáját

Egy korábbi orosz F1-es véleménye szerint nem ért még véget Kvjat karrierje. Sőt, úgy hiszi, honfitársa csak most kapta meg élete lehetőségét, ami után sokan sóvárognak a mai Formula-1-ben.

Szergej Zlobin neve nem sok embernek lehet ismerős, pedig ő volt az első orosz, aki először tesztelt F1-es autót. Nos, Zlobin úgy gondolja, hogy Danyiil Kvjat nem is álmodhatna jobb munkáról, mint a Ferrari fejlesztő- és tesztpilótája, és úgy véli, ezt a paddock fele irigyli is.

Az említett már 47 éves oroszról azt érdemes tudni, hogy 15 évvel ezelőtt a F3000-ben vitézkedett, majd utána 2002-től a Minardi tesztpilótája lett, de versenyzői ülésig nem jutott. Érdekességként megjegyzendő, hogy emellett egy autóbomba-támadást is túlélt 2007-ben.

KvjatRaikkönen



Figyelembe véve korábbi pályafutását, nem csoda, hogy értékel egy tesztpilótai állást, főleg, ha az a Ferrarinál van. Ugyanakkor szerinte ez még nem jelenti Kvjat F1-es karrierjének a végét. „Ez egy érthetetlen sztereotípia” – kezdte az orosz. „Valójában Kvjat egy kiváló, jól megfizetett állást kapott. Igaz, hogy kevesebbet fogjuk látni a közvetítésekben, de egy elit csapat tagja lesz, és ha az egyik Ferrari-pilóta gondokkal küzdene, akkor ő állhat rajthoz. Azt mondanám, hogy a paddock fele ilyen munkáról álmodik” – zárta gondolatait Zlobin. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: