DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A McLaren nem aggódik a Renault hibái miatt

A 2017-es évet nem csupán a Honda műszaki hibái jellemezték: a francia gyártó sem lehet büszke a motorja megbízhatóságára, de a wokingi alakulatnál nem foglalkoznak a tavalyi esztendővel.

Az egy évvel ezelőtti szezonban főként a Red Bullra és a Toro Rossóra volt jellemző, hogy nem tudták befejezni a futamokat a Renault erőforrása miatt. A McLaren is hasonlót élt át a Hondával, és még kérdéses, hogy a franciák meg tudták-e oldani a 2017-ben felszínre törő problémákat.

Eric Boulliert is arról kérdezték, aggódik-e francia gyártó megbízhatósági gondjai, miatt de ő teljes mértékben bízik új partnerükben: „Egyáltalán nem. A Renault megtette a szükséges lépéseket és hatalmas erőfeszítéseket is tett annak érdekében, hogy javuljon ezen a területen.”

 boullier-a-renault-rol-2018



„Az embereink önkéntesen is dolgoztak az ünnepek alatt. Mindenki azt a hírt kapta, hogy a Renault-ra való átalakulás nagyon pozitívan sikerült, és tökéletesen tudunk együtt dolgozni az új gyártónkkal” - árulta el a McLaren versenyigazgatója, aki korábban már beszélt arról, hogy sikeres volt a Renault motorjának beintegrálása a 2018-as autóba.

A francia szakember szerint jót tesz a csapatnak, hogy két nagyon erős ellenféllel kell majd szembenézniük, akik ugyanazt a motort használják 2018-ban: „Nem érzünk extra nyomást. Ellenkezőleg: a csapat nagyon motivált az erős riválisok, a Red Bull és a Renault miatt. A McLaren azért van az F1-ben, hogy kiválóan teljesítsen, nem pedig a számok miatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: