DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Renault is hozzájárult Szirotkin üléséhez

A Williams bejelentést tett arról, hogy 2018-ban Szergej Szirotkin lesz a második pilótájuk Lance Stroll mellett. Abiteboul szerint nekik is szerepük volt az orosz versenyző idáig tartó útjában.

Szirotkin ugyanis nem egy alkalommal tesztelt a Renault csapatával: összesen hat pénteki szabadedzésen vehetett részt a francia gárdával, - ha a tavalyi és a tavaly előtti szezont is számítjuk - idén pedig már a Williams pilótája lett.

Robert Kubica is a Renault-val kezdte a felkészülést 2017 nyarán. A lengyel pilóta idén még nem tudott visszatérni a száguldó cirkuszba, bár a Williams teszt- és fejlesztőpilótájaként lehetősége lesz az F1-es közegben maradni, és jövőre akár teljes szezonos ülést is találni magának.

 abiteboul-szirotkinrol-2018



Cyril Abiteboul nagyon boldog a grove-iak döntése miatt: „2017 óta Roberttel és Szergejjel is együtt dolgoztunk. Nagyon boldog vagyok, hogy a Williams olyanokat választott, akikkel mi is együttműködtünk. Most már az is egyértelmű, hogy hozzájárultunk a fejlődésükhöz.

„Szergejnél megmutatkozott, hogy a Renault tudja befolyásolni egy pilóta életét, és akár az F1-be is bekerülhet a befolyásunk miatt. Lenyűgözött minket a képességeivel, és azza, ahogy rögtön megértette az autó működését és dinamikáját. A tudása és a tehetsége is adott a Formula-1-hez” - folytatta a Renault ügyvezető igazgatója az orosz képességeivel.

Abiteboul elmondta, hogy a szezon közben végrehajtott pilótacserét sem bánta meg csapata: A spanyol versenyzőt nagyon értékes munkaerőnek tartja: „Sainz is megmutatta, milyen sok energiát fektet a projektbe. Megvan a motivációja, a hajlandósága, hogy tovább fejlődhessen és megmutathassa, mire is képes valójában. Nagyon érdekes és hasznos irányt mutatott, ami a mi javulásunkhoz is vezethet. Más környezetből érkezett, és tett néhány javaslatot felénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: