DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Szirotkin: Rengeteget dolgoztam ezért

Lance Stroll is köszöntötte új F1-es csapattársát, a Williams új orosz pilótája pedig a munkát emelte ki, ami idáig vezetett - Paddy Lowe szerint Szirotkin mindenkit meggyőzött az istállónál.

Ahogy arról beszámoltunk, igaznak bizonyultak a korábbi sajtóinformációk és a Williams valóban Szergej Szirotkint választotta Lance Stroll csapattársának a 2018-as F1-es szezonra, de Robert Kubicáról sem mondott le teljesen az istálló: a lengyelt tesztpilótaként alkalmazzák a csapatnál.

"Boldog és büszke vagyok, mert csatlakozhatok egy olyan patinás csapathoz, mint a Williams. Rengeteget dolgoztam azért, hogy eljussak oda, ahol most vagyok, nagy köszönettel tartozom mindenkinek, aki ebben benne volt. Együttes erőfeszítéseink eredményezték azt, hogy valóra vált az álmom és a csapat számíthat arra, hogy a tőlem telhető legtöbbet fogom nyújtani" - mondta az eseményekről Szergej Szirotkin.

sziro



"Alapos értékelés után izgatott vagyok amiatt, hogy bejelenthettem a 2018-as pilótafelállásunkat, kíváncsian várom, hogy mit hoz számunkra a szezon. Kihasználtuk az időt arra, hogy minden lehetséges opciót megvizsgáljunk és azt hiszem, hogy Lance és Szergej a legjobb eredményeket szállítja majd a csapatnak. A Williams filozófiája mindig az volt, hogy léptessünk elő és neveljünk fiatal tehetségeket, Szergej remekül illik ebbe" - magyarázta Clare Williams, helyettes csapatfőnök.

"Szergej lenyűgözte a csapatot a sebességével és a tehetségével, a technikai visszajelzéseivel, valamint a munkamoráljával, nem csak Abu Dhabiban, de a gyárban is. Izgalmas pilótapárosunk van és hisszük, hogy velük kihozhatjuk a maximumot az FW41-ből" - tette hozzá Paddy Lowe technikai igazgató.

"Először is szeretném köszönhetni Szergejt a Williamsnél, már alig várom, hogy ő legyen a csapattársam. Ismerem őt és biztos vagyok benne, hogy hamar kialakítjuk a jó munkakapcsolatot. Nagyon élveztem az első szezonom, voltak kiemelkedő, emlékezetes pillanataim, amelyekre tudok építeni és nagyon várom már Barcelonát, hogy először vezethessem az FW41-et" - nyilatkozta Szirotkin csapattársa, Lance Stroll.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: