DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marchionne: Vagy nagyon jó az új Ferrari, vagy nagyon rossz

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne állítása szerint, nem tudja eldönteni, hogy autójuk mennyire lesz versenyképes a 2018-as szezonban. Kijelentését pedig egy igen érdekes megfigyelésre alapozza.

A Detroit Motor Show-n sikerült a La Gazzetta dello Sport munkatársainak elkapni néhány szóra az olaszok főnökét, Sergio Marchionnét, aki röviden beszélt a 2018-as F1-es autójukról: „Az elmúlt néhány napban Maranellóban tartózkodtam és a tervező srácokat már eléggé kipihentnek láttam. Számomra ez azt jelenti, hogy vagy egy nagyon rossz autót csináltunk vagy egy igazi szörnyet. Mindent beleadtunk, hogy egy igazán erős gépünk legyen. De a bemutatóra február 22-ig várni kell.”

Ferrari



Ha Marchionnéról van szó, nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy sikerült neki visszacsábítania az Alfa Romeót az F1 kötelékébe a Sauber csapat névadó szponzoraként. Ugyanakkor nem elképzelhetetlen az sem, hogy a Maserati révén egy újabb olasz gyártó, ha csak névleg is, de visszatér a száguldó cirkuszba a Haas oldalán. „Lenne értelme neki, hogy részt vegyenek az F1-ben a Haasszal együttműködve megfelelő összeg mellett. Az Alfa Romeo pedig számunkra egy befejezetlen üzlet. Továbbra is fenn kell tartanunk, hogy a márka világszerte ismert legyen.”

Az interjú során felmerült egy további érdekes kérdés az olasz személyét illetően. Marchionne ugyanis 2019 áprilisáig marad a Fiat-Chrysler csoport főnöke, de azután várhatóan még legalább 2021-ig megtartja elnöki pozícióját a Ferrarinál. Ennek kapcsán merült fel az a kérdés, hogy állítólag felvásárolná a Ferrarit, Marchionne azonban kategorikusan tagadta ezt az állítást: „Ki feltételez egyáltalán ilyen dolgokat? Semmi értelme sincs. Számoljuk azt, hogy a Ferrari ér 20 milliárdot a részvénypiacon, tehát milyen áron tudnám megvenni a céget? 30 milliárd dollárról beszélünk. Optimista vagyok, de ahhoz még nekem is először egy lottószelvényt kell vennem” – zárta humorosan a mondandóját az olasz.   

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: