DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mansell: 2018-ban is Hamilton a favorit

Lewis Hamilton a 2017-es szezon második felében ellentmondást nem tűrően szerezte meg újabb bajnoki címét. Nigel Mansell szerint idén is a címvédő lesz a legesélyesebb a végső győzelemre.

Az 1992-es világbajnok korábban a McLaren 2018-as esélyeit latolgatta. Mansell úgy gondolja, hogy a wokingiaknak a motorváltással sem lesz könnyebb előrébb lépniük, mivel a feltörekvő Renault és a Red Bull sem nevezhető egyszerű ellenfélnek.

A Ferrari és a Mercedes vélhetően idén is ki fog emelkedni a mezőnyből, és Mansell szerint Lewis Hamiltonnak minden adott lesz, hogy újabb csúcsokat érhet el a következő esztendőben: „Lewist és a szurkolóit is arra biztatnám, hogy csak így tovább, most hihetetlen rekordokat dönthet meg.”

 mansell-szerint-hamilton-a-favorit



Az egykori F1-es bajnokot Hamilton teljesítménye Michael Schumacher dominanciájára emlékeztette: „Amikor az ember a legjobb csapatban és a legjobb autóban ül, és nincs akkora versenyzés, mint kellene, akkor üdvözölni kell a csillogást. Michael Schumacher is ezt tette három vagy négy éven keresztül.”

„Nagyon remélem, hogy Lewis koncentrált tud maradni, mert akkor nem fog előjönni több probléma. Ő egy mesés versenyző, és a jó napjain mindenki megérti és imádja őt. Ez valóban így van. Bárkinek lehetnek nehéz napjai, nagy rajta a nyomás, de remélem, hogy fantasztikus éve lesz” - folytatta Mansell Hamiltonról.

Még nem tudjuk, hogyan sikerült felkészülniük a csapatoknak 2018-ra, de a brit ex F1-es pilóta a tavalyinál is izgalmasabb szezonban reménykedik: „Lewis erőssége a Mercedes. Az intenzitásukhoz és a képességeikhez senki nem mérhető az F1-ben. Reméljük, hogy idén felzárkózik hozzájuk néhány csapat, de számomra ismét Lewis a legnagyobb favorit a 2018-as világbajnoki harcban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: