DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Briatore szerint Alonso újra pezsgőzhet

Hosszú évek szenvedése után idén Fernando Alonso ismét sűrű látogató lesz a dobogón, legalábbis egykori csapatfőnöke szerint. A spanyol maradása pedig bizonyíték az istállóhoz való lojalitására.

Flavio Briatore keze erősen benne volt abban, hogy 2014 végén a kétszeres spanyol bajnok a McLaren-Hondához csatlakozzon. Ez azonban egyáltalán nem bizonyult jó döntésnek, mivel az előző három évadban Alonso még csak közel sem került az első háromhoz, legtöbbször a mezőny második felében volt kénytelen autózni.

Az olasz, hosszú évekkel ezelőtt, menedzserként a spanyol pilóta Formula-1-be való bejutását is segítette, ám később nem mindig jó irányba terelte védencét, ahogy a McLaren-Honda is melléfogásnak bizonyult. Most viszont biztos benne, hogy végre újra sikeresebb korszak köszönt a még mindig nagyon versenyképes versenyző életében.

Briatore és Alonso vállvetve harcoltak a két világbajnoki címért


A Honda menesztése és a Renault-ra váltás segítette Alonsót abban a döntésében, hogy maradjon a McLarennél zsinórban negyedik éve. „Fernando továbbra is a McLarennél marad, ez pedig bizonyítéka annak, hogy mennyire lojális is a csapathoz” – nyilatkozta Briatore a francia Auto Hebdo lapnak.

„Fernando soha nem hitte volna, hogy a Honda-erőforrással ennyi megbízhatósági probléma adódik. Három éven át a csapat ugyanúgy szenvedett az eredmények és a teljesítmény hiánya miatt, de Fernando úgy döntött, marad. Jól ismeri a Renault szakembereit és hogy mit várhat a motortól. Remélem, idén máris visszatérhet a dobogóra” – tekintett előre Flavio Briatore.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: