DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ferrari kijelölte Raikkönen új versenymérnökét

Változások történtek a garázs finn felé eső oldalán, miután felmondott a 2007-es bajnok versenymérnöke. A Ferrari aktuális politikáját követve nevezte ki az utódot – más változások is várhatók a csapatnál a szezon kezdetéig.

A 2018-as szezont megelőzően a Kimi Raikkönennel együtt dolgozó brit versenymérnök, David Greenwood távozott a Ferraritól, hogy az Egyesült Királyságban dolgozhasson tovább. Az Autosport lap értesült az utód személyéről: Carlo Santi tölti be a versenymérnök megüresedett pozícióját. A szakember korábban Raikkönen adatmérnökeként ténykedett – tehát a finn stábjának fontos embere volt –, a Scuderia az ő előléptetését preferálta ahelyett, hogy más csapattól toborozzon szakembert.

Ez megfelel a Ferrari jelenlegi irányelveinek: a csapat a tehetséges szakemberek felkarolását és kinevelését részesíti előnyben az igazolásokkal szemben. Ez az irány 2016 nyarán vette kezdetét, mikor James Allison helyére Mattia Binottót nevezték ki műszaki igazgatónak.



Az Autosport arról is ír, hogy Maranellóban több hasonló személyi változás történhet a következő hetekben. A pályaműveletekért felelő Diego Iovernót áthelyezik, feladatait a lap információi szerint Jock Clear mérnökigazgató, valamint Claudio Albertini, az ügyfélmotorok felelőse között osztják meg. Egy tapasztalt ferraris, Christian Corradini várhatóan főszerelővé lép elő.

Küszöbön áll egy külső igazolás is: a Toro Rossótól év végén távozó Marco Matassa – Carlos Sainz korábbi versenymérnöke – a Ferrari-akadémia munkáját segíti Massimo Rivola oldalán, ha a szaksajtó értesülései helyesek. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: