DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez 2019-ben csapatot váltana

Tény, hogy Valtteri Bottas és Kimi Raikkönen helye sem biztos a következő utáni szezonra, így Sergio Perez joggal pályázhat bármelyikük ülésére. A mexikói pilóta optimista lehet jövője miatt.

A Force India teljesítményét nézve azonban így sem panaszkodhat Sergio Perez. A három topcsapat mögött folyamatosan ott tudtak lenni ő is és Esteban Ocon is, őket így pedig semmi nem veszélyeztette a konstruktőri negyedik helyéért folytatott harcban, ami igazából nem is nevezhető harcnak.

Perez szeretné 2018-ban is felhívni magára a figyelmet a jó teljesítménye miatt: „Nagyon fontos az idei év. Elég sok helyezkedés lesz a Formula-1-ben 2019-ben, ezért már a szezon elejétől gyorsnak kell lennem. Hiszem, hogy az F1-ben az emberek nem csak egy, hanem több esztendőn át is figyelik a pilóták teljesítményét. Ha megnézzük, hogy én mit értem el az elmúlt néhány évben, úgy vélem, jó helyzetben vagyok.”

 perez-csapatot-valtana-2019-ben



„Úgy gondolom, hogy mindig jöhet egy lehetőség, én pedig most már teljesen felkészültem, pilótaként és a személyiségemmel egyaránt. Ez pedig nagy különbséget generálhat, ha tényleg kapok egy jobb lehetőséget. Érzem, hogy feljebb tudok lépni a rajtrácson, és hiszek benne, hogy meglesz erre az esélyem” - folytatta optimistán a Force India pilótája.

Pereznek nem volt valami acélos éve a McLarennel 2013-ban. Legjobb eredménye egy ötödik helyezés volt, és ezt a teljesítményt a következővel magyarázta meg: „Megmutattam, mire vagyok képes az F1-ben, de még többet szeretnék, és érzem, hogy el is tudnám érni ezt. Most már biztos vagyok benne, hogy a McLaren túl hamar érkezett a karrierembe. De ezt a lehetőséget is azért kaptam akkor, mert elképesztő munkát végeztem.”

„Kellett volna még egy év a Saubernél, de ez van. Köszönet azért az évért, az is benne van, hogy olyan versenyző lettem, amilyen most vagyok” - zárta gondolatait Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: