DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Lauda nem kell a Ferrarinak

Sergio Marchionne leszögezte, valószínűleg nem fog többet dolgozni Niki Lauda a maranellói alakulatnak, annak ellenére, hogy az osztrák korábban tanácsadóként is megfordult a csapatnál.

Az osztrák legenda versenyzői karrierje egyértelműen a Ferrarinál indult be: első győzelmét náluk aratta 1974-ben, majd az 1975-ös és 1977-es világbajnoki címet is bezsebelte az olaszoknál.

Ráadásul a versenyzés után is együtt dolgozott a vörösökkel, mégpedig tanácsadóként 1992-ben, de hamar továbbállt a csapattól. Később a Mercedes résztulajdonosa lett, és Toto Wolff-fal máig ott vannak napjaink legsikeresebb F1-es csapatának élén.

 lauda-nem-kell-a-ferrarinak-2018



A Ferrari elnöke, Sergio Machionne így beszélt a korábbi háromszoros világbajnokról: „Niki Lauda alapvető ember a Mercedesnél.”

Az olasz szakember az osztrák legenda képességeit is kiemelte, de azt is elárulta, hogy nem kell a Ferrarinak: „Mindig tudja, mi történik egy versenyző fejében, ami egy nagyszerű érték, és ritkán követ el hibát egy versenyző tetteinek értékelésében. Ennek ellenére a csapatunkban nincs helye egy olyan jósnak, mint ő.”

Lauda egyébként nemrég arról nyilatkozott, meddig képzeli jövőjét az F1-ben és a Mercedesnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: