DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az amerikai világbajnoknál is kihúzta a gyufát az arrogáns Haas

Több IndyCar-pilóta támadta a csapatot, amely szerint nincs Formula-1-be való pilóta az Egyesült Államokban. Még a világbajnok Mario Andretti is berágott a Haasra.

Valószínűleg nem is sejtette Günther Steiner, az amerikai Haas istálló csapatfőnöke, milyen heves reakciók érkeznek majd nyilatkozatára, amelyben arról beszélt, az alakulat nem alkalmaz hazai versenyzőt, mert egyelőre nincs erre alkalmas pilóta az Egyesült Államokban. „Nem mondom, hogy Josef (Newgarden, az IndyCar 2017-es bajnoka) nem lenne sikeres, de csak úgy nem lehet ide átugorni. Ha három verseny után nem jönnek az eredmények, akkor tudod, mi vagy, egy idióta, akinek mennie kell” –beszélt Steiner a legfontosabb amerikai széria bajnokáról is.

Elsőként az IndyCar egyik indulója, Graham Rahal reagált. „Az amerikai pilóták veszettül jók” – írta a közösségi médiában Rahal, akit az zavar leginkább, hogy a Haas egyiküknek sem ad lehetőséget, mégis megkérdőjelezi képességeiket. Az amerikai pilóta csak elkezdett egy hosszú sort: elsősorban a tengerentúli együléses széria résztvevői hördültek fel.



„Jumbo jet-méretű szemellenző” – szólt hozzá a témához egyszerűen az F1-ben néhány nagydíjat teljesített Alexander Rossi, akit korábban sokan elképzeltek a Haas pilótájaként. Conor Dalyt még jobban kihozta a sodrából a nemzeti Formula-1-es csapat: „Mégis hogy hívhatjátok magatokat ’amerikai’ csapatnak, miközben leszidjátok a teljes ’hazai’ versenyzőnemzetet? Még csak jelét sem adtátok, hogy felmerült volna bennetek egy bevált amerikai versenyzőt alkalmazni” – írta Daly.

Még az utolsó amerikai világbajnok, az 1979-es szezont megnyerő Mario Andretti is billentyűzetet ragadott. „Téves és arrogáns!” – írta egyszerűen Twitterjére a megosztott cikkhez. Nem túl hízelgő a Haasnak, hogy ilyen véleménnyel vannak róla az országban, melyet a Formula-1-ben képvisel…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: