DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Red Bull nem aggódik 2019 miatt

Könnyen lehet, hogy az energiaitalosok szerepelnek majd legtöbbet a hírek fő sodrában idén, mivel Hornerék nem rendelkeznek beszállítóval 2019-re, így kérdéses, milyen motorral indulnak majd.

Az osztrákok jelenleg a Renault-tól kapják erőforrásaikat, azonban a francia gyártó jelezte feléjük, hogy nem kívánják meghosszabbítani együttműködésüket 2018 után. Így tehát szükségük lesz egy új beszállítóra az azt követő szezonban. Hornerék azonban nincsenek kétségbe esve. Mint ismeretes, az idei évtől a Honda fiókcsapatukat, a Toro Rossót támogatja, és ha sikeresnek bizonyul a közös munka, könnyen lehet, hogy az anyaistálló is követi példájukat. Ha ez nem lenne elég, Horner azt is elárulta, vannak még lehetőségeik ezen túl is:

„Nagyszerű dolog számunkra, hogy más opcióink is vannak. Korábban még nem voltunk ilyen helyzetben. Kihasználjuk az időt, és mérlegelünk más eshetőségeket is. A megszerzett információk alapján pedig próbájuk meghozni a legjobb döntést az előttünk álló esztendőben.”

Horner



Az angol szakember nem titkolta, hogy az elkövetkezendő hónapokban figyelni fogják, hogyan halad az együttműködés a faenzaiak és a japánok között: „Ez egy kiváló lehetőség a Toro Rossónak. A Honda nagy múlttal bír a Formula-1-ben. Megvan bennük a vágy és az ambíció. Mint testvércsapatuk, szemmel tartjuk, hogyan alakul a kettejük kapcsolata az év első felében” – magyarázta Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: