DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kubica mégis Williams-pilóta lehet 2018-ban

Igaz, nem olyan formában, ahogyan arra a legtöbben számítanak - a legnagyobb esélye továbbra is Szergej Szirotkinnak van arra, hogy Lance Stroll csapattársa legyen a grove-i F1-es istállónál.

A tavalyi F1-es szezon végén Robert Kubica biztos befutónak tűnt a Williamsnél, hiszen a csapat több privát tesztnapot is szervezett számára, Abu Dhabi után azonban képbe került egy bizonyos Szergej Szirotkin, aki anno a Saubernél és a Renault-nál is próbálkozott a mezőnybe való betöréssel, kevés sikerrel.



Az utóbbi hetek történései alapján azonban úgy tűnik, az orosznak nagyobb esélye van arra, hogy idén megejtse debütálását a száguldó cirkuszban, mint arra, hogy Kubica hét év után visszatérjen a versenyzéshez.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a lengyel ne maradna körön belül a grove-iaknál: noha Marc Surer korábbi F1-es pilóta úgy véli, mindkét félnek komoly esélye van az ülésre, a francia L’Equipe című lap biztosra veszi, hogy Szirotkin lesz a befutó – Kubica pedig teszt- és tartalékpilótaként segítheti a Williams munkáját.

„A döntést nagyon hamar tető alá hozzák majd” – írt a lap. „Viszont nincs minden veszve a 2008-as Kanadai Nagydíj győztese számára, hiszen tesztpilótai állást fognak ajánlani neki, talán néhány pénteki szabadedzéssel megspékelve a nagydíjhétvégéken.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: