DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonsónak nem csak a főnöke Brown

Zak Brown és Fernando Alonso remek kapcsolatot ápolnak egymással. A spanyol a vezérigazgató közreműködése miatt vehetett részt az Indy 500-on, és lehet, hogy Le Mans-i álma is valóra válik nemsokára.

Alonso a tavalyi Indy 500-as kalandja után idén a hosszú távú versenyzésbe is belekóstol. Január végén ugyanis a United Autosport színeiben vehet részt a daytonai 24 órás futamon egy LMP2-es autóval azzal a csapattal, ami Zak Brown tulajdonában van.

A spanyol célja egyértelmű ezzel a részvétellel: szeretné megtapasztalni egy ilyen hétvége menetét, és ha esetleg a Le Mans-i 24 óráson is elindulna, már nem a nulláról kellene mindent elkezdenie.

 alonso-brown-rol-2018



A kétszeres világbajnok nem győzte dicsérni Brownt nyilatkozata elején: „Ő egy nagyon különleges főnök. Szélesebb rálátása van a motorsportra, a reklámok specialistájának nevezném.”

„Az elmúlt két évben nagyon sokat segített a McLarennek, és nem csak neki, úgy gondolom, hogy ez az egész motorsportra kijelenthető. Teljes mértékben egyetértek a látásmódjával: ő a főnököm, de emellett a barátom is” - folytatta a McLaren pilótája azzal, hogy nem csak a főnökének tartja Brownt.

„Zak Brown és a McLaren miatt tudom véghez vinni ezeket a dolgokat, akiknek egy kicsit szélesebb rálátásuk van a sportra, és én teljes mértékben támogatom a tevékenységüket. Egy kissé sikerült kiterjeszteni a McLarent a motorsportban, és próbálunk együtt tovább dolgozni ezen a projekten” - zárta nyilatkozatát a végső célokkal Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: